Çanakkale ilinin yetiştirdiği başarılı oyuncu ve şarkıcı Rümeysa Arslan, Türk televizyon tarihinin unutulmaz yapımlarından "Diriliş Ertuğrul" dizisindeki oyunculuğuyla tanınmıştı.

Gelişen yeteneğiyle şimdi de müzik dünyasında adından söz ettiren Rümeysa, kendi yazdığı şarkılarla hayranlarının kalbini fethediyor. Rümeysa Arslan, başarılı oyunculuğunun yanı sıra müzik dünyasında da etkileyici bir kariyere sahip olmayı hedefliyor. İstanbul Haliç Üniversitesi Opera ve Konser Şarkıcılığı bölümünden mezun olan Arslan, sözlerini kendi yazdığı şarkılarıyla da müzik dünyasına güçlü bir giriş yaptı. İlk teklisi olan "Neden" ile yaza damga vuracak olan Rümeysa, sesi ve performansıyla dinleyicileri etkisi altına alıyor.
 
 
Annesinin İlhamıyla Müziğe Başladı, Televizyon Dünyasında da Adını Duyurdu
1998 yılında Çanakkale'de doğan Rümeysa Arslan, küçük yaşlarda müziğe olan ilgisini keşfetti. Antrenör bir babanın ve öğretmen bir annenin kızı olan Rümeysa, annesinin desteği ve teşvikiyle 9 yaşında gitar çalmaya başladı. Müziğe olan tutkusunu hiç kaybetmeyen Arslan, okul yıllarında müzik gruplarıyla sahne deneyimleri yaşadı ve çeşitli müzik yarışmalarına katıldı. Üniversite yıllarında dizi sektörüne de adım atan Rümeysa Arslan, "Diriliş Ertuğrul" dizisindeki performansıyla geniş bir izleyici kitlesi tarafından takdir topladı. Bu başarısı, yeteneğini daha geniş kitlelere gösterme fırsatı sunarak oyunculuk kariyerine de ivme kazandırdı. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümü kazanan Rümeysa Arslan, müziğe olan aşkını asıl parlayacağı yer olan İstanbul'da sürdürme kararı aldı. İstanbul Haliç Üniversitesi Opera ve Konser Şarkıcılığı bölümünü kazanan genç yetenek, aynı zamanda oyunculuk ajansına kaydolarak dizi sektörüne adım atmıştır. Sırasıyla güzellik ve yeteneğiyle yapımcıların dikkatini çeken Rümeysa, "Meleklerin Aşkı" dizisindeki performansıyla televizyon dünyasında da izleyicilerin gönlünde taht kurdu.
 
Müzik Sürecine Giriş
‘’Oyunculuk deneyimim çok şey kattı’’

Oyunculu süreci hakkında bilgiler veren Rümeysa Arslan “Müziğe olan ilgim çocukluğumdan geliyor.  Daha sonra opera ve şarkıcılık bölümünü kazandım.  Okul okurken arkadaşlarımın da tavsiyesi ve desteği ile oyunculuk ajansına kayıt oldum.  Kayıt olmamla birlikte teklifler gelmeye başladı ve bu süreçte Meleklerin Aşkı ve Diriliş Ertuğrul dizilerinde oynadım. Oyunculuk kariyerime Meleklerin Aşkı dizisi ile başladım. Daha sonra Diriliş Ertuğrul dizisine transfer oldum iki karakter de benim için önemliydi. Çünkü Diriliş Ertuğrul dizisinde Bizans Prensesi Irene’yi canlandırıyordum. Meleklerin Aşkı dizisinde de  Deniz Cengiz karakterini canlandırdım. Bu karakter de biraz ara bozan bir karakterdi.  Oyunculuk deneyimlerimde iki rol de bana çok şey kattı” dedi.

‘’Müziği Ne Kadar Özlediğimi Fark Ettim’’
Pandemi döneminde müziği başladığını söyleyen Rümeysa Arslan, bu sefer de asıl okulunu okuduğu müziğe yöneldiğini belirterek “Setlerde başarılı çalışmalar yaparken pandemi araya girdi. Her kes gibi ben de evde kendimle baş başa kalınca müziği ne kadar özlediğimi fark ettim.  O dönem okula da ara verince müziğe başladım. Söz yazmaya ve beste yapmaya başladım. İlk şarkım o dönemde çıktı ve 2022 yılında da ilk tekli şarkımı yayınladım.  İlk şarkım bu yıl 23 Haziranda çıktı” dedi. 

‘’Şarkı İki Dönemi Kapsıyor’’
Şarkıları hakkında bilgi veren Rümeysa Arslan “Sözleri bana ait olan ve Haziran ayında yayınlanan şarkım, çözülememiş bir aşkın şarkısı ve hissettiğim şeylerin üzerine yazmıştım ama şarkı tamamlanmadığı için iki dönemimi kapsıyor.  Şarkıyı bu yıl Mart ayında tamamladım.  Şu anda yayında olan ‘Ne dünü aradım’ şarkım iki farklı versiyon ile yayında. Aranjörlüğümü yapan arkadaşım Kaan’ın da yaptığı farklı bir versiyonu daha var.  takipçilerimiz ve müzikseverler iki versiyonu da çok sevdiler” dedi.

‘’Çünkü Müzik Asla Bölünmeyi Kabul Etmiyor’’
Oyunculuğu düşünmediğini ifade eden Arslan “Setlere ara verdikten sonra tamamen müziğe yöneldim çünkü müzik asla bölünmeyi kabul etmiyor.  Oyunculuk da tabi öyle ama şu an oyunculuğa dair bir düşüncem yok, sadece müzikle ilgileniyorum.  Oyunculukla ilgili teklifler de geliyor ama değerlendirmiyorum.  Müziği de insanların beni duymasını ve hissetmesi için yapıyorum ve müzikseverler yayınladığım her şarkıda beni hissedecek. Benim de amacım insanlara şarkılarımla daha çok dokunmak” dedi.

‘’Çanakkale’yi Çok Seviyorum’’
Çanakkale’den vazgeçmek mümkün olmadığını dile getiren Rümeysa Arslan “Aslında bu sektörün yeri İstanbul ama Çanakkale’den kopamıyorum ve burayı çok seviyorum” şeklinde konuştu.
 
Haber: Senem Erdem İnal