Lapseki Sosyal Dayanışma Merkezi (SODAM), yıl boyunca eğitim alan kursiyerlerin ürettikleri özgün el emeği ürünleri Millet Bahçesi'nde düzenlenen anlamlı bir etkinlikte sergiledi.

Başkan Eyüp Yılmaz önderliğindeki ilçe ve bölge yetkilileri, Lapseki SODAM kursiyerlerinin yıl boyunca ürettiği değerli eserleri sergileyen bu özel programa katıldılar. Lapseki Sosyal Dayanışma Merkezi, sanat ve dayanışmanın bir araya geldiği anlamlı bir etkinliğe imza attı. Millet Bahçesinde düzenlenen bu özel programa, Lapseki Millet bahçesinde yapılan açılış törenine, Lapseki kaymakamlığına vekaleten bakan Biga Kaymakamı Erdinç Dolu, Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, Sağlık İl Müdürü Dr. Gökhan Baştürk,  Meslek Yüksek Okul Müdürü Doç. Dr. Engin Gür, İçişleri Bakan Yardımcısı Bülent Turan’ın eşi Kevser Turan, AK Parti İlçe Başkanı Namık Ergin, MHP İlçe Başkanı Hüseyin Doğan, Belediye Başkan yardımcısı inşaat mühendisi Necdet Çelik, Halk Eğitim müdürü Zafer Çelik , Lapseki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakfı müdürü Ayhan Güler ve vatandaşlar katıldılar.
 
 
Yerel Ve Bölgesel Yetkililer, Sanatın Ve Dayanışmanın Buluşma Noktasında
SODAM bünyesindeki kursiyerler, bu anlamlı etkinlikte sergiledikleri eserlerle gelen konukları büyüledi. Bu özel etkinlikte de kursiyerlerin yeteneklerini ve emeklerini gözler önüne sermek adına bir araya gelindi. Sergilenen ürünler, el emeği, göz nuru ve sevgiyle hazırlanmış özgün sanat eserlerini yansıtılıyor. SODAM'ın düzenlediği bu anlamlı etkinlik, el sanatlarına olan ilginin artmasına ve genç sanatçıların yeteneklerinin keşfedilmesine katkı sağlayacak.
 
Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Lapseki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakfı müdürü Ayhan Güler yaptı.
 
‘’Lapseki’ de Bu Gurur Verici Gelişmeler Yaşanmıştır’’
Proje hakkında bilgiler veren Güler “ Projemiz 2019 yılında Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdogan’ı n talimatları ve Bakanağımız onayı ile ilçemizde yaşayan dezavantajlı gruplardan Roman kadın ve çocuklarımıza yönelik meslek edindirme Kurslarına katılarak Sos yo-ekonomik standartlarının yükseltilmesi, farkındalık oluşturulması ve dolayısıyla aile ve ilke ekonomilerine katkı sağlamaları hedeflenmektedir. SODAM projesinde 1 Proje Koordinatör, 1 Yardımcı hizmetli ve 5 Usta öğretici görev yapmaktadır.  Usta direticilerimiz protokol kapsamında Halk Eğitim Merkezinden temin edilmekte. Lapseki SODAM 2019 yılı alan taraması: çalışmaları sonucunda Giyim Atölyesi, Mutfak Atölyesi, Kuaför Atölyesi, El sanatlar ve Kreş Birimiyle 63 kursiyerle faaliyetine başlamış. 2019 -2023 yılları arasında kurslarımıza katılan 1500 kursiyere muhtelif kurslar ve 250 çocuğumuza kreş hizmeti vermiştir. Mesleki açıdan aldıkları katilim belgelerini kalfalık ve ustalık belgelerine taşıyarak iş imkânlarına kavuşmuş, kendi evinde Üretip satan kendini geliştirmiş Başarılı Kadın Hikâyelerine Türkiye geneli tim SODAM'lar da olduğu gibi Lapseki’ de bu gurur verici gelişmeler yaşanmıştır” şeklinde konuştu.
Konuşmanın ardından kursiyerlere belgeleri verildi. Ardından sergi açılışı yapıldı.
 
Haber: Veysel Akın Salkın