Çanakkale'nin Kızılkeçili Köyü'nde günlerce süren ve 52 saatte kontrol altına alınan orman yangınında, yoğun duman ve yüksek sıcaklık nedeniyle etkilenen vatandaşlara ilk müdahaleyi sağlık çalışanları yaptı.

Geniş bir alana yayılan ve rüzgarın da etkisiyle hızla yükselen alevlere karşı mücadele veren yüzlerce vatandaş ve onlarca ekip, canla başla çalışırken, dumandan ve yüksek sıcaklardan etkilenen sağlık ekipleri de geriden sağlık desteği verdi. Yangın bölgesine sevk edilen sağlık ekipleri, vatandaşlara ilk müdahalede bulundu.
 
Yangın Bölgesinde Bulunan Sağlık Ekipleri, Vatandaşların Yanında Olup Tıbbi Destek Sağladı
Yangın bölgesinde bulunan sağlık ekipleri, dumandan etkilenen vatandaşlara solunum desteği ve gerekli tedavileri uygulayarak sağlık durumlarını takip etti. Ayrıca, yüksek sıcaklıkların neden olduğu olumsuz etkileri engellemek için ekipler, vatandaşlara su ve sıvı takviyesi yaparak vücutlarının sıvı dengesini koruma çabası içinde oldular. Sağlık ekipleri aynı zamanda yangınla mücadele eden ekiplere de destek sağladı. Yangın söndürme çalışmalarında büyük bir özveriyle çalışan ekiplere tıbbi yardım ve moral desteği sunarak onların gücünü artırmaya çalıştı. Ayrıca, yangın bölgesine yönlendirilen ekipler, etkilenen köyleri ziyaret ederek sağlık taramaları yaptı ve gereken müdahaleleri gerçekleştirdi.
 
44 Kişi Tedavi Edildi
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitasinden yapılan açıklamada ise “16 Temmuz 2023 Pazar günü Çanakkale merkez Kızılkeçili köyünde başlayan ve çevre köyleri etkisi altına alan yangın felaketi AFAD koordinatörlüğünde İl Özel İdaresi, üniversitemiz, il ve ilçe belediyeleri ve çevre illerden gelen ekiplerin özverili çalışmaları sonucunda 19 Temmuz günü itibariyle kontrol altına alınmıştır. Felaket kapsamında can kaybı olmaması sevindiricidir. Yangın bölgesinde kronik hastalığı bulunan ve dumandan etkilenen 44 vatandaşımızın tedavisi yapılmış  6 vatandaşımızın tedavisine devam edilmektedir. Bu kapsamda orman yangını felaket sürecinde canla başla mücadele eden Orman Genel Müdürlüğü personeli, farklı kamu kurumları ve özel sektör çalışanları ile yerel halka özverili emeklerinden dolayı minnettarız. Ayrıca söndürme, soğutma, lojistik ve ilk yardım Üniversitemiz personeline teşekkür ederim” ifadelerine yer verildi.
 
Haber: Şahver Banu Çağlak