Ayvacık ilçesindeki organik kırmızı et üretiminin yerinde işlenmesi ve değerlendirilmesi için önemli bir yatırıma imza atılıyor. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda çalışmalarını yürüten Güney Marmara Kalkınma Ajansı’nın (GMKA) kırsal ekonominin geliştirilmesi çalışmaları kapsamında güdümlü proje desteği ile desteklenen proje ile bölgede üretilen organik ete katma değer katılması ve bu sayede üreticinin gelirinin artırılması hedefiyle modern bir kesimhanenin kuruluyor.

Ayvacık Köylere Hizmet Götürme Birliği’nin yararlanıcı olduğu ve geçtiğimiz yılın sonunda Ayvacık Kaymakamı İlker Eker ve Güney Marmara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Abdullah Güç’ün imzalarıyla başlayan proje ilerlemeye devam ediyor. Yatırımın tamamlanması ve modern kesimhanenin faaliyete geçmesiyle birlikte ilçede organik olarak yetiştirilen hayvanlar aracı firmalar tarafından başka illere götürülerek kestirilmesi parçalanıp, paketlenip satılması ve oluşan katma değerin ilçe dışına çıkması sorunlarına çözüm bulunmuş olacak.

Tesiste Bayramiç Ve Ezine’de Bulunan Hayvanların Kesimleri De Yapılabilecek
Proje çıktıları, Çanakkale'nin yakın organik hayvancılık potansiyeli taşıyan diğer ilçelerinde de doğacak gelir artışı kaynaklı olarak üreticileri organik üretime teşvik edecek. Ayrıca organik üretimin yanı sıra Ayvacık, Bayramiç ve Ezine’de bulunan konvansiyonel yöntemlerle yetiştiriciliği yapılan 250.000 küçükbaş ve 48.000 büyükbaş hayvanın da kesiminin yapılabileceği modern bir tesis ihtiyacı karşılanacak. Ayvacık Köylere Hizmet Götürme Birliği’nin, Çanakkale İl Özel İdaresi, Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Ayvacık Organik Kırmızı Et Üreticileri Birliği ile birlikte hazırladıkları projenin kalan 12 ay proje süresi içerisinde tamamlanması planlanıyor. Toplam bütçesi 10.000.000 TL olan projede 7.500.000 TL’lik tutar GMKA hibe desteği ile olarak sağlanıyor.

Kaynak: Güney Marmara Kalkınma Ajansı