Lapseki ilçesi, her yıl düzenlediği geleneksel Kiraz Festivali ile vatandaşların yoğun ilgisini çekmeye devam ediyor.

Bu yıl gerçekleşen 38. Kiraz Festivali etkinlikleri kapsamında düzenlenen unutulmaz bir konserle ünlü sanatçı Cengiz Kurtoğlu, sevenlerine müzik dolu bir gece yaşattı. Ünlü sanatçı, eşsiz sesi ve enerjik sahne performansıyla izleyicileri büyüledi. Sevilen şarkılarını ardı ardına seslendiren Kurtoğlu, binlerce kişiyi coşturdu.
 
KİRAZ YARIŞMASINDA DERECEYE GİRENLERE ÖDÜLLERİ VERİLDİ
Konser öncesinde Lapseki kirazı için düzenlenen yarışmada dereceye girenlere ödülleri verildi. Ziraat-900 kategorisinde birinciliği Hasan Doğan, ikinciliği Ahmet Aksoy, üçüncülüğü Ahmet Öncü, dördüncülüğü Mehmet Turgut ve beşinciliği ise Mehmet Şen elde etti. Diğerleri kategorisinde ise birinci İsmail Okutucu, ikinci Nagihan Kolkoparan, üçüncü Samet Şen, dördüncü Mehmet Oktay ve beşinci Yasemin Güney oldu.
Ödül töreninde, Ziraat-900'de birinciye 7 bin 500, ikinciye 5 bin, üçüncüye 3 bin, dördüncü 2 bin, beşinciye bin 500, diğer çeşitlerde ise, birinciye 7 bin 500, ikinciye 5 bin, üçüncüye 3 bin, dördüncü 2 bin, beşinciye bin 500 TL para ödülü verildi.
 
‘’KİRAZIMIZ, ÜRETİCİLERİMİZİN YÜZ AKIDIR’’
Yapılan Festivalin amacını ve tanıtımı hakkında açıklamalarda bulunan Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, “Köprüsüyle, kirazıyla, şeftalisiyle, tarımı ve turizmiyle birlikte, bölgede yıldızı parlayan ilçe olduk. Lapseki'mizi tanıtmak, geleneklerimizi yaşamak ve yaşatmak, şehrimizin değerlerini tüm Türkiye ile paylaşmak tek amacımızdır. Festivallerimizin öneminin bu anlamda çok büyük olduğunu düşünüyoruz. Toprağın değerinin, zarafetinin hatırlandığı günler olarak bizlere çok şey öğretti. Kendine has görünümü, lezzeti, tadıyla benzerlerinden ayrılan, 38 yıldır adına düzenlenen festivaliyle Lapseki kirazımız nimetlerin en güzeli, üreticimizin yüz akıdır. Bugün bir marka haline gelen kirazımız festivalde en güzelleri sergilenen, yarışmalarla daima diriliğini koruyan, halkımızın haklı gururudur. Festival çerçevesinde düzenlenen en iyi kiraz yarışmasının üreticilerimizi teşvik ettiğini, ayrıca Lapseki kirazının tanıtımı için çok önemli bir araç olduğunu hatırımızdan çıkarmadan çalışmalarımıza devam edeceğiz” şeklinde konuştu.
 
Konserin ve konuşmanın ardından Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, Cengiz Kurtoğlu'na günün anısına hediye, çiçek ve kiraz takdim etti.
 
Haber: Şahver Banu Çağlak