Eğitim çalışanlarının talepleri ve çözüm önerileri çalıştayı  Kepez Mesleki Eğitim Merkezinde yapıldı . Çalıştayın başlangıcında bir açılış konuşmasını yapan şube başkanı Numan Yaşar," Yetkili ve etkili sendika olarak eğitim çalışanlarını sorunlarının çözümü konusunda üzerimize düşen sorumluluğun farkındayız ve bu konuda tabandan tavana tüm teşkilatımızla birlikte hazırlıklarımiz hızla devam etmektedir. Bu toplu sözleşme sürecinde kazanacağınız ve önceki toplu sözleşmelerde kazandığımız hak ve kazanımlarımizin heba olmaması ve istikrarlı daha güvenli bir Türkiye için 2010 yılındaki anayasa değişikliğinde toplu sözleşme maddesinin de içinde bulunduğu maddeler için evet dediğimiz gibi başta terör ve ekonomik konularda hızlı ve etkili önlemlerin çok daha hızlı ve kolay alınabilecek ve Türkiye'yi çift baskılık dan kurtaracak bu anayasa değişikliğine de evet diyoruz. Ülkemizin içinden geçtiği bu kritik zaman diliminde devletimizin bekası için kazanımlarımızın devam etmesi için güçlü Türkiye için evet diyeceğiz. Bi düşünmemizi istiyorum şimdi ırak ve Suriye'de yüzde yüz zam  verseler ne olur. Bizim ülkemize de aynı oyunu oynamak istiyorlar bu oyunların bozulması için evet diyeceğiz." dedi

Yapılan açıklamada sürecin nasıl işleneceğine dair şu bilgiler verildi:

"Toplu sözleşme masasında görüşülecek olan talepler ve önerilerin görüşüldüğü ve tüm eğitim çalışanlarını kapsayan 6 adet komisyon kuruldu bu komisyonlar 1-İdareciler, 2- Öğretmenler, 3- Genel idari hizmetler, Teknik hizmetler,  Yardımcı hizmetler ve 4/ C li personel,  4- Üniversite akademik personel, 5- Üniversite idari personel, 6- Kredi ve Yurtlar Kurumu çalışanlarının talepleri olmak üzere her bölüm kendi talepleriyle ilgili hazırlıkları tamamlamıştır. Türkiye'nin her ilinden hazırlanarak gelen Bu raporlar her ilden gelen temsilcilerin katılımı ile yapılacak büyük çalıştay ile son şeklini alacak ve toplu sözleşme masasına gelecektir. Hazırlanan taleplerimiz Türkiye çalıştayından sonra kamuoyu ile paylaşılacaktır.
Ağustos ayına kadar sürecek çalışmalarımız en verimli şekilde devam edecek ve eğitim çalışanları için maksimum kazanımlar alacağıızin gayreti içinde olacağız."
 
 


Kaynak: Haber Merkezi