Netflix'in popüler Güney Kore yapımı gizem ve aksiyon dizisi "Squid Game" 2. sezonu için heyecan verici bir duyuru yaptı. Dizinin 2. sezon oyuncu kadrosu, geçtiğimiz günlerde Brezilya'da düzenlenen TUDUM etkinliğinde paylaşılan bir videoyla duyuruldu.

İlk sezonu 2021 yılında yayınlanan "Squid Game", Netflix platformunda büyük bir izleyici kitlesi edinmişti. Sadece 28 günde 1,65 milyar izlenme rakamına ulaşarak rekor kırmış ve aynı zamanda İngilizce dışında bir dilde Emmy ödülü kazanan ilk yapım olmuştu. Bu başarının ardından Netflix, Güney Kore pazarına yatırımlarını artırarak, diziye dayanan bir reality show formatını da geliştirmek için çalışmalara başlamıştı.

İkinci sezon için Netflix, hem dizinin Amerikan versiyonu için David Fincher ile görüşmeler yaparken, hem de orijinal dizinin 2. sezonunda Hollywood'dan iddialı oyuncularla görüşmeler gerçekleştirmişti.

Dün gece Sao Paulo, Brezilya'da düzenlenen TUDUM etkinliğinde, "Squid Game" 2. sezon oyuncu kadrosunun duyurulduğu bir video gösterildi. Videoda, kırmızı ışık, yeşil ışık ve cam köprü yarışlarından sahneler de yer aldı.

Geri dönecek oyuncular arasında Kore'nin ikon isimlerinden Lee Jung-jae tarafından canlandırılan Seong yer alıyor. Ayrıca, Lee Byung-hun'ın canlandırdığı oyunların gizemli maskelisi Front Man, Gong Yoo'nun canlandırdığı oyunun işe alım personeli ve Wi Ha-jun'un canlandırdığı hayranların favori yarışmacısı Hwang da 2. sezon için geri dönecek isimler arasında yer alıyor.

Netflix, yeni sezon için katılan oyuncuları da duyurdu. Koreli aktör ve müzisyen Yim Si-wan, Kang Ha-neul, Park Sung-hoon ve Yang Dong-geun gibi isimler dizinin 2. sezonunda yer alacaklar. Henüz hangi karakterleri canlandıracağı açıklanmamış olsa da, hepsinin yarışmacı olarak yer alacağı tahmin ediliyor.

Netflix, Ocak 2022'de "Squid Game" 2. sezonunun geri döneceğini duyurmuş olsa da, henüz resmi bir yayın takvimi açıklanmadı. Ancak yeni sezonun çekimlerinin 2023 yaz mevsiminde başlayacağı biliniyor.