Ege ve Marmara Denizi'nde, deniz canlılarını tehdit eden "hayalet ağlar" olarak bilinen denizde terk edilmiş balıkçı ağlarıyla mücadele ediliyor.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ile Balıkesir Büyükşehir Belediyesi iş birliğinde görevli personeller tarafından yürütülen titiz çalışmalar sayesinde, 50 bin metrekarelik geniş bir alan hayalet ağlardan arındırıldı. Hayalet ağlar deniz canlılarını tuzağa düşürerek, balık ve diğer deniz organizmalarının yaşamını tehdit ederken, ekosistemi de olumsuz etkiliyor. Bu kapsamda  Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ile Balıkesir Büyükşehir Belediyesi iş birliğinde, "Mavi Vatan"ı bu tehlikeden kurtarmak için adımlar atıldı.
 
Denizdeki hayalet ağların olduğu bölgelerde geniş çaplı bir temizlik operasyonu gerçekleştirildi. Dalış ekipleri ve deniz araştırma gemileriyle donatılan ekipler, su altındaki alanları titizlikle taradı ve terk edilmiş ağları tespit edildi. Ardından, bu ağlar denizden çıkarılarak, doğaya ve deniz canlılarına verdiği zarar önlendi.
 
Haber: Şahver Banu Çağlak