Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, Lapseki ilçesine bağlı Çardak beldesinde bulunan Çardak İlkokulu'nda düzenlenen karne törenine katıldı.  Çanakkale’de 85 bin 58 öğrenci karne alma heyecanını yaşadı.

Öğrencilerin heyecanla beklediği karne alma günü, öğretmenler, öğrenci velileri ve yöneticilerin de katılımıyla renkli bir etkinliğe dönüştü. Karne törenine, Vali Aktaş'ın yanı sıra Lapseki Kaymakamı Emre Öztürk, Çardak Belediye Başkanı Metin Semerci, İl Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz, Lapseki İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahir Karaca, öğretmenler ve öğrenci velileri de büyük bir ilgiyle katıldı. Törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren Vali Aktaş, öğrencilere yaz tatillerini en iyi şekilde değerlendirmelerini tavsiye ederek, kitap okuma alışkanlığının önemine vurgu yaptı. Öğrencilerin yeni bilgiler edinmeleri, hayal güçlerini geliştirmeleri ve kendilerini keşfetmeleri için kitap okumanın büyük bir fırsat olduğunu dile getirdi.
 
Öğrenciler, karne töreninde elde ettikleri başarılarının gururunu yaşadılar. Veliler de çocuklarının emeklerinin karşılığını aldığını görmekten büyük mutluluk duydu. Karne dağıtım töreni, Vali Aktaş ve beraberindekilerin öğrencilere karnelerini bizzat takdim etmesiyle sona erdi. Öğrencilerin yüzlerindeki mutluluk ve heyecan, törene katılan herkesi sevince boğdu. Aileler, çocuklarının başarılarını gururla paylaştı.
 
Haber: Veysel Salkın Akın