Lapseki ilçesinde gerçekleştirilen bir işbirliğiyle, Lapseki İlçe Tarım Müdürlüğü, Lapseki İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve TÜMAD Madencilik tarafından düzenlenen arıcılık kurslarını başarıyla tamamlayan kursiyerlere özel bir dağıtım gerçekleştirildi.

Kurs, arıcılık sektörüne ilgi duyan vatandaşların eğitim ve pratik deneyim kazanmalarına önemli bir katkı sağlamayı amaçlıyor. Aynı zamanda doğal yaşamın korunması ve ekosistemde arıların rolünün vurgulanmasını sağlıyor. Lapseki İlçe Tarım Müdürlüğü, Lapseki İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve TÜMAD Madencilik işbirliğiyle düzenlenen kursların başarıyla tamamlanması sonucunda, arıcılık konusunda eğitim alan vatandaşlara özel bir destek sağlandı. Kursiyerlere içerisinde arı bulunan kovanlar ve arı bakımında kullanılacak malzemeler teslim edildi. TÜMAD Madencilik Halkla İlişkiler Müdürlüğü ekipleri, Şahinli köyündeki 9, Kocabaşlar köyündeki 2 ve Dumanı köyündeki 4 vatandaşa içerisinde arı olan kovanları bizzat teslim ettiler. Ayrıca, Çanakkale Arıcalar Birliği Başkanı Cahit İleri’de kovan dağıtımı sırasında arıcılara bilgi aktardı.  Kursiyerler, Arıcılık Sertifikalarını almanın yanı sıra, içlerinde arı bulunan kovanların dağıtımını da TÜMAD yetkililerinden aldılar.

‘’VATANDAŞIMIZ İÇİN BİR BAŞKA KAZANÇ KAPISI OLACAK’’
Kovan halı dağıtımı hakkında açıklamalara değinen TÜMAD Madencilik Halkla İlişkiler Müdürü Şaban Kılıçan, "Sosyal sorumluluk projeleri çerçevesinde yaptığımız etkinlikler çerçevesinde daha önce Lapseki İlçe Tarım Müdürlüğü, Lapseki İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve TÜMAD Madencilik tarafından düzenlediğimiz Arıcılık kursu ve bu süreçte kursu başarıyla tamamlayan kursiyerler geçtiğimiz aylarda düzenlenen programla sertifikalarını almışlardı. Sertifikalarını alan kursiyerlere kurumumuz içlerinde arı olan her kursiyere ikişer kovan halı dağıtımını gerçekleştirdik hayırlı olsun vatandaşımız için bir başka kazanç kapısı olacağını düşünüyorum” şeklinde konuştu.
 
Haber: Şahver Banu Çağlak


Kaynak: Boğaz Gazetesi