İstanbul’dan atı ile Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nden (ÇOMÜ) mezun olan kızı için yola çıktı.

Selman kerse, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nden (ÇOMÜ) mezun olan kızı Zeynep Kerse'ye (22) verdiği sözü yerine getirmek için İstanbul’dan 5 gün boyunca seyahat etti.  Kızına verdiği söz üzerine‘’ At ile seni ziyarete geleceğim ‘’ diyen Türkiye Binicilik Federasyonu'nda lisanslı ‘endurance binicisi’ olan Selman Kerse, 5 gün süren zorlu ve eğlenceli yolculuğun sonunda Çanakkale’ye ulaştı.

İstanbul'un Silivri ilçesinde yaşayan evli ve 2 çocuk babası Selman Kerse'nin kızı Zeynep Kerse, sözü üzerine okulunu bitirince yanına atımla geleceğim' diyerek söz verdi. Zeynep Kerse, mezun olduktan sonra babası 17 Mayıs günü İstanbul'un Silivri ilçesinden safkan Arap atı olan 'Kaan Berk' ile yola çıktı. 5 gün boyunca 300 kilometre yol geldi. Dinlene 5 gün sonunda Çanakkale’ye ulaştı. Kerse, ÇOMÜ Terzioğlu Yerleşkesi'nde kızıyla buluştu.
 
‘’HER ŞEY KIZIM İÇİNDİ’’
Zorlu yollardan geçtiği halde pes etmeden kızına verdiği sözü yerine getirdiği için mutluluğundan söz eden Kerse, ‘’Yol boyunca çok ilgi de gördüğünü söyledi. Atı ve kupası ile ÇOMÜ’de kızı ile buluşan Kerse, “Kızıma okulu bitirince atla geleceğimin sözünü vermiştim. İstanbul'dan Çanakkale'ye kadar 2-3 defa yağmurda ıslandım. Ancak çok sıcak insanlarla karşılaştım. Bana evlerini açtılar, atımı ahırlarına koydum. Kalmak için yanıma çadır aldım ama sağanak buna izin vermedi, çok ıslandım. 300 kilometreden fazla yol gittim. Bu zorlu yollara rağmen buraya ulaştım. Her şey kızım içindi, çok mutluyum. Şu an çok duyguluyum, kızımla biraz özlem gidermek istiyorum. Ben sözümü tuttum kızım da sözünü tuttu okulunu bitirdi.” dedi.
 
‘’BU ÇOK BÜYÜK BİR FEDAKARLIK’’
Babasının yaptığı anlamlı ziyaretin üzerine duygularını paylaşan ÇOMÜ Sağlık Yönetimi Bölümü öğrencisi Zeynep Kerse,  “Babam İstanbul Silivri'den ziyaretime geldi. Çok gururluyum, bu duygunun tarifi yok. İyi ki benim babam. Üniversiteyi kazandıktan sonra kampüste fotoğraf çekildiğimiz sırada babam, 'Mezun olduğun sene atımla geleceğim' dedi ve geldi. Çok şanslı bir insanım. Bu çok büyük bir fedakarlık. Buraya bir sürü riski göze alarak geldi.” şeklinde konuştu.
 
Haber: Senem Erdem İnal