Ayvacık çarşı merkezinde Akşam Namazı’nın ardından Ayvacık sivil toplum kuruluşları tarafından düzenlenen demokrasi şehitleri için okutulan mevlide ilçeden yaklaşık 2 bin kişi katıldı.
Okutulan mevlidin ardından vatandaşlara pilav ve yoğurt ikram edildi. Okutulan mevlidin ardından konuşan Çanakkale AK Parti İl Başkanı Yeşim Karadağ, “Sayın Cumhurbaşkanımızın isteği doğrultusunda 4 gündür sokaklardayız. Demokrasiye düzenlenen bu hain darbe girişimine halk olarak dur dedik. Birlik ve beraberliğimizi kaybetmedik. Hain darbe girişimini engelleyen halkımız demokrasiye, milli iradeye sahip çıkmıştır. Şanlı tarihimize yakışır şekilde Çanakkale’de demokrasiyi sonuna kadar savunduk ve savunmaya da devam edeceğiz. Mevlit okunmasına katılan ve bu meydanı dolduran binlerce yüzlerce vatandaşımıza teşekkür ediyorum. Demokrasi şehitlerimizi saygıyla anıyor, Allah’tan rahmet diliyorum. Demokrasi nöbetlerimizi tutmaya devam edip, ülkemizi savunmaya devam edeceğiz” dedi.
Ayvacık Belediye Başkanı Mehmet Ünal Şahin de yaptığı konuşmada, “Biz halk olarak bu hain darbe girişimini engelledik. Bakın biz Türkiye olarak bırakın yapılan yatırımları, gelişimleri, ekonomik kalkınmayı. Bizler bu büyümenin yanı sıra mazlumların da yanında olduk. Savaştan ülkemize sığınanlara kucak açtık. Burada belediye olarak yasa dışı geçişlerde yaşamını yitiren sığınmacılara bile yanında olduk. Mezarı olmayan sığınmacıları yalnız bırakmadık. Durumu olmayanların yanında olduk ve onlara mermerden mezar bile yaptırdık. Güçlü Türkiye’yi güçsüz yapmak isteyenler, bu ülkenin büyümesini istemeyenler amaçlarına ulaşamadılar. Halk buna izin vermedi ve vermeyecek. Demokrasi nöbetlerimizi sürdürüp ülkemize sahip çıkacağız. Herkes bilsin ki bu ülke yalnız değildir. Burada toplanan yüzlerce kişi de bunu ispatlıyor” dedi.
Ayvacık Kaymakamı Dr. Salih Gelgeç de yaptığı konuşmada, mevlit okutulmasında emeği geçenlere teşekkür edip, demokrasi nöbetlerini tutmaya devam ettiklerini ifade etti.
 


Kaynak: Haber Merkezi