Tüm Türkiye 16 Nisan’da gerçekleştirilecek olan tarihi referanduma kilitlendi. Seçim sürecinin başlangıcı olan seçmen listeleri mahalle muhtarlıklarında askıya çıktı. Barbaros Mahallesi Muhtarı Şaban Şahin, seçmen listelerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Muhtar Şahin, öğrencilere uyarılarda bulunarak referandum sürecinde öğrencilerin hangi koşullarda oy kullanabileceklerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Seçmen listelerinin 18 Şubat itibariyle mahalle muhtarlıklarında askıya çıktığını belirten Muhtar Şahin, referandum seçimlerinin hayırlı olmasını diledi. Bu seçimde yeni yüzlerin, simaların ve 18 yaşını doldurmuş kişilerin oylarını kullanabileceklerini söyleyen Muhtar Şahin:“ Ayrı bir heyecan ve güzellik var. Ayrı bir de katılım olacağına inanıyorum. Çünkü insanların bizlere gelişinden, seçimlerde oy kullanıp kullanmayacaklarını sormalarından ve gençlerimizin gelmesinden epey katılım olacağına inanıyorum” dedi. Vatandaşların sürekli kendilerini veya oy pusulalarını sorguladıklarının altını çizen Muhtar Şahin:“ 18 Şubat’tan itibaren seçmen listeleri askıya çıktı tabii ki. Biz bunları gelen kişilere özellikle kendimiz listelere bakarak yardımcı oluyoruz. Gelsinler bizlere bizlerde onlara yardımcı olalım oyumuzu kullanalım” şeklinde konuştu. Seçmen listelerinin 26 Şubat tarihine kadar muhtarlıklarda askıda kalacağını kaydeden Muhtar Şahin, Barbaros Mahallesinde mevcut listelere göre 37 bin seçmen bulunduğunu söyledi. Muhtar Şahin, memleketin refahı için herkesin oyunu kullanması gerektiğini belirtti.
 
Referandumda oy kullanmak öğrencilere de tavsiyelerde bulunan Muhtar Şahin sözlerini şöyle sürdürdü:“ Yurtlarda kalan öğrencilerimiz yurt müdürlüklerinden o yurtta kaldıklarına dair bir dilekçe alıyorlar ve gidip nüfus müdürlüğünde kaydını yaptırabiliyorlar. Ev arkadaşlarıyla birlikte evlerde kalan öğrencilerimiz de evin ikametinde kira kontratı yada herhangi bir abonelik kimin üzerineyse o arkadaşı ile birlikte gidip nüfus idaresinden kayıt yaptırabilirler.
 
Muhtar Şahin, seçmen listelerinin askıdan ineceği tarihe kadar seçmen kaydının artabileceğinin altını çizerek, Barbaros Mahallesinin 37 bin olan seçmen sayısının 39, 40 bine yükselebileceğini söyledi. Seçmen listelerinin askıdan indirilmesi sonrası işleyecek olan süreç hakkında da değerlendirmelerde bulunan Muhtar Şahin:“ Bazı kişiler elime oy pusulası gelmedi ne yapmam lazım diye bizlere başvuruyor. Bu durumda vatandaşımızın yapması gereken Yüksek Seçim Kurulu (YSK)’nın web sitesine girdikleri zaman oy kullanacakları sandığı sorgulayabilirler. Yani oy pusulası elinde olmuş, olmamış önemli değil” dedi.
 
Haber: Fehmi ŞENYİĞİT