Hava muhalefeti nedeniyle ertelenen 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Gala Yemeği, geçtiğimiz hafta sonu Çan ilçesinde gerçekleşti. Kentte ve ilçelerde görev yapan Çanakkale Gazeteciler Cemiyeti üyesi çok sayıda gazeteci, Çan Belediyesi Termal Otel’deki özel gecede buluştu. Gala yemeğine katılan isimler arasında, Çan Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu, Basın İlan Kurumu (BİK) Çanakkale Şube Müdürü Hasan Hüseyin Kemal, Basın Yayın ve Enformasyon Çanakkale İl Müdürü Murat Dereli de yer aldı.

Günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yapan Çanakkale Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Hafize Akıncı, “Değerli arkadaşlar tarihi günlere şahitlik ediyoruz. Cemiyet yönetim kurulu olarak göreve geldiğimizden beri ülkemiz çok önemli süreçten geçiyor. Hatırlarsınız 7 Haziran seçimleri yapıldı, ardından 1 Kasım seçimlerine karar verildi. Neredeyse bir yıl seçimlerle uğraştık ve bu süreçte çok yoruldunuz. Derken 15 Temmuz kalkışması ortaya çıktı. Çanakkale’mizin haberlerini hem ulusal basına hem de yerel basına taşıdınız. Bu inanılmaz ve kötü olaylarda basının bir kez daha ne kadar önemli olduğunu milletçe anlamış olduk. Son hafta ise merkez üstü Ayvacık ilçemizde depremler meydana gelmektedir. Şükrediyoruz ki bu felaketleler ölümle sonuçlanmadı. Yine Çanakkale basını olarak günlerdir evlerine giremeyen arkadaşlar var. Bu kış şartlarında onlara kolaylıklar diliyorum. Değerli arkadaşlar yönetim olarak gerçekleştirmek istediğimiz daha bir çok düşüncelerimiz , planlarımız ve hedeflerimiz var. Bu yılki etkinliğimizde değişiklik yaparak bir gün dahi olsa sizleri iş setresinden uzaklaştırmak rahat bir gece geçirmenizi istedik. Bize bu imkanı sağlayan Çan Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu’ya çok teşekkür ediyorum” dedi.
“Basın, kamuoyunun gözü kulağıdır”
Basının günümüz dünyasının en önemli unsurlarından biri olduğuna dikkat çeken, gecenin ev sahibi Çan Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu ise, “Toplumsal değerlere saygılı, kişisel hak ve özgürlükleri esas alarak vatandaşlarımızın doğru ve tarafsız haber alabilme ihtiyacını karşılayan basın kuruluşlarımız, aynı zamanda demokrasimizin güçlenmesine de büyük katkılar sağlamaktadır basın mensupları. Çünkü mikrofonu konuşturulmayanlara uzatma, kamerayı görülmeyenlere çevirme görevini üstlenmiştir. Basın, kamuoyunun gözü kulağıdır. Bizim içinse elimiz, kolumuz, dilimizdir adeta. Demokrasimizin olmazsa olmazı milli iradenin her ferdine ulaşarak demokratikleşme yolunda azımsanamayacak katkıları vardır medyanın. Değerli basın mensupları sizler, toplumun her kesiminin sesinin duyurulması, toplumsal sorunların gündeme getirilmesi, kamuoyu oluşturulması, toplumu ilgilendiren konularda vatandaşlarımızın haberdar edilmesi gibi önemli sorumlulukları üstlenmekte ve zor şartlar altında bu sorumluluklarınızın bilincinde fedakârca çalışmaktasınız. Toplumumuz için bu denli önemli bir görevi yerine getirdiğiniz için sizleri gönülden kutluyorum.”
Haber: Ercan ÖZÇETİN
 
 


Kaynak: Haber Merkezi