Çanakkale İl Müftülüğü tarafından Hatay’ın Kumlu ilçesinde, bölgede devam eden sorunların giderilmesi ve bölgede yaşayan vatandaşlara yardım için kurulan iftar sofraları ziyaret edildi.

İl Müftülüğü, Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen depremlerde zarar gören depremzedelere yardımlarını sürdürüyor. Gönüllülerden oluşan bir grup İl Müftülüğü tarafından bölgeye gönderildi. Çanakkale İl Müftüsü Şükrü Kabukçu, Şube Müdürleri Yaşar Üner ve Ahmet Kalkan deprem bölgesinde ki ziyarete katıldı.

HATAY'IN KUMLU İLÇESİNDE İFTAR PROGRAMI
Müftü Kabukçu, Hatay'ın Kumlu ilçesinde Tekirdağ ve Çanakkale İl Müftülüğü tarafından organize edilen ve günlük bin kişilik yemek ikram edilen iyilik çadırını ziyaret etti.

Kumlu’daki iftara katılan İl Müftüsü Şükrü Kabukçu, Merkez Hacı Cuma Kahraman Camiinde iftar sonrasında vaaz etti.

Afet bölgelere yapılan yardımların devam ettiğini belirten Müftü Kabukçu, "Daha önce Adıyaman ve Hatay illerimizde ikişer hafta arkadaşlarımız ile birlikte görev yaptık. Depremin yaralarının sarılmaya başladığını yerinde gördük. Başkanlığımız ve Türkiye Diyanet Vakfımızdan arkadaşlarımız çalışmalarını aralıksız sürdürüyorlar. Özellikle Ramazan ayında iftar çadırlarımız, mukabele ve irşat hizmetlerimiz aralıksız devam ediyor. Rabbim tekrar vefat eden kardeşlerimize rahmet eylesin ve geride kalanlara da sabırlar ihsan eylesin" diyerek ifadelerini tamamladı.

Haber: Şahver Banu Çağlak