Çanakkale Kent Konseyi, Yuva Derneği işbirliğiyle Avrupa Birliği tarafından desteklenen "Çevre Okuryazarlığı İletişim Ağı Projesi" çerçevesinde "Sürdürülebilirlik ve Ekolojik Okuryazarlık" eğitimi gerçekleştirdi.

Kent Konseyi Salonu'nda verilen eğitimde çevre okuryazarlığı gelişimine katkı sağlayacak bilgiler veren eğitmenler, katılımcılara insanların tüketim alışkanlıklarının doğaya etkisini anlattı. Toplantıda proje hedefinin Türkiye ve AB'den sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla bir iletişim ağı kurarak çevre eğitimi alanında işbirliğini güçlendirmek, bilgi, deneyim ve kaynak paylaşmak, eğitimler aracılığıyla farkındalık gelişimine katkıda bulunmak ve çevre eğitimi alanında savunuculuk faaliyetleri yürütmek olduğu dile getirildi. Eğitim sonunda katılımcılar uzmanlara sorular sorarak, fikir alışverişinde bulundu.

Çevre Okuryazarlığı İletişim Ağı Projesi hakkında şu bilgiler verildi; “Çevre Okuryazarlığı İletişim Ağı Projesi Avrupa Birliği Sivil Toplum Aracı ve Medya - Sivil Toplum çerçevesinde Ağlar ve Platformlar Destekleme Program kapsamında Yuva Derneği (Türkiye) ve Kyoto Club (İtalya) tarafından yürütülen bir projedir. Projenin hedefi, Türkiye (Ankara, Balıkesir, Çanakkale, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir ve Mersin başta olmak üzere) ve Avrupa Birliği'nden (İtalya ve Belçika başta olmak üzere) sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla bir iletişim ağı kurarak çevre eğitimi alanında işbirligini güçlendirmek bilgi, deneyim ve kaynak paylaşmak, eğitimler aracılığıyla farkındalık gelişimine katkıda bulunmak ve çevre eğitimi alanında savunuculuk faaliyetleri yürütmektir. Proje, 1 Ocak 2020'de başlamıştır ve uygulama süresi üç yıldır. Sivil Toplum Ağlar ve Platformlar Destekleme Programı, politika ve karar alma süreçlerine daha aktif bir demokratik katılımı, temel haklar ile diyalog kultürünü teşvik ederek aktif bir sivil toplumun gelişimine katkıda bulunmayı ve aktif vatandaşlığı ve sivil toplumu güçlendirmeyi amaçlamaktadır.”

Haber Merkezi