Çanakkale’de kurulu bulunan Din Psikoloji Derneği’nin İç İşleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığınca desteklenen “Diriliş Çanakkale: Milli ve Manevi Kimlik Restorasyonu” projesi kapsamında 23 Ocak Pazartesi günü Çanakkale’ye gelen 44 kişilik gruba interaktif atölye çalışmaları yapıldı. Çanakkale’nin tarihi değerleri olan Çimenlik Kalesi, Nusret Mayın Gemisi, Deniz Müzesi, şehir, kurum, üniversite ve Gelibolu Yarımadasında bulunan Çanakkale Şehitlikleri ve Çanakkale Destanı Tanıtım Merkezi gezileri düzenlendi.
 “Diriliş Çanakkale” projesinin Çanakkale Polisevinde gerçekleştirilen tanıtım toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya proje koordinatörü Din Psikolojisi Derneği Başkanı Doç.Dr. Hasan Kaplan, Çanakkale Dernekler Müdürü Resul Karakurt ve proje kapsamında Çanakakle’ye gelen misafirler katıldı.
 
Kendisinin Çanakkale Gazisi torunu olduğunu söyleyen Proje Koordinatörü ve Din Psikolojisi Derneği Başkanı Doç.Dr. Hasan Kaplan, projenin amacının 100 yıl önce vatanı korumak uğruna Doğu ve Güneydoğu’dan gelen askerlerin 100 yıl sonraki torunlarının Çanakkale’yi anlamak için geldiklerini söyledi. Kaplan:“ Türkiye’nin uzak bölgelerinden Çanakkale ruhuna uzak kalınmış, bunu tekrar hatırlatmak, bu ruhu tekrar canlandırmak için milli ve manevi kimlik restorasyonu gerçekleştirmek için böyle bir proje teklif ettik ve Dernekler İl Müdürlüğü katkıları İç İşleri Bakanlığı’nın desteğiyle bunu gerçekleştirmiş olduk” dedi. Çanakkale İl Dernekler Müdürü Resul Karakurt ise, Çanakkale’de bulunan bütün kurumların Çanakkale Ruhu ile ilgili bir proje yer alması gerektiğini belirtti.
 
Proje kapsamında Ardahan’ın Göle ilçesinde gelen Esmanur Çelenk, Çanakkale’ye gelmeden önce heyecanlı ve mutlu olduğunu söyledi. Çelenk:“ Atalarımızı ziyaret etmek bana bir görev gibi geldi. Onların ne çektiğini, nasıl savaştığını öğrenmek bizim bir görevimiz” dedi.
 
Haber:Fehmi Şenyiğit
 


Kaynak: Haber Merkezi