Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; bu gece saatlerinde Çanakkale çevrelerinde kuvvetli yağışlar bekleniyor.
 
Meteoroloji internet sitesinde yer verilen bültene göre; Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu’nun güney ve doğusu ile Eskişehir çevrelerinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, Batı Akdeniz'in iç kesimlerinin yüksekleri ile Afyonkarahisar’ın yükseklerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Marmara’nın batısı, Güney ve Kıyı Ege'de kuvvetli, Balıkesir’in batı kıyıları, İzmir, Aydın’ın batısı ve Muğla ile Antalya’nın merkez ve batı ilçelerinde yer yer çok kuvvetli ve aşırı olması bekleniyor. İç ve doğu kesimlerde yer yer pus ve sis bekleniyor.
 
Hava Sıcaklığı: Ülkemizin kuzeydoğu kesimlerinde biraz artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı, genellikle mevsim normalleri üzerinde, batı kesimlerde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.
 
Rüzgar: Genellikle güney ve güneydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, Doğu Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu’nun güney ve batısında güney ve güneydoğu yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına (50-90 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.
 
Kuvvetli Yağış Uyarısı: Yağışların Marmara’nın batısı, Güney ve Kıyı Ege'de kuvvetli, Balıkesir’in batı kıyıları, İzmir, Aydın’ın batısı ve Muğla ile Antalya’nın merkez ve batı ilçelerinde yer yer çok kuvvetli ve aşırı olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.
 
Kuvvetli Rüzgâr Uyarısı: Rüzgârın, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, Doğu Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu’nun güney ve batısında güney ve güneydoğu yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına (50-90 km/sa) şeklinde beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.
 
Marmara Bölgesinde hava parçalı ve yer yer çok bulutlu, bölgenin batı kesimleri ile yarın zamanla bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, bu gece saatlerinde Edirne ve Çanakkale çevrelerinde, yarın Tekirdağ, ve Balıkesir çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgârın bölgenin güney ve batısında kuvvetli ve yer yer fırtına şeklinde (40-80 km/sa) eseceği tahmin ediliyor.