Çanakkale balını tanıtmak için farklı etkinliklere imza atan Çanakkale Arı Yetiştiricileri Birliği üyelerinin ürettiği balları tanıtmak amacıyla “Ballı pişi” gecesi düzenledi.
 
Çanakkale’nin farklı bir lezzeti olan pişinin Çanakkale balı ile yenmesinin hedeflendiği etkinliğe Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Cahit İleri ev sahipliği yaptı. Ballı pişi gecesinden bir konuşma gerçekleştiren Birlik Başkanı Cahit İleri: “Yeni yıla ballı pişili girelim dedik ve Ballı Pişili gecesi yaptık” dedi.
 
2017 yılının ülkemiz için tatlı başlamadığını belirten İleri: “ Dileğimiz odur ki bundan sonra bu tür üzüntülere mağdur kalmayız ve ülkemiz bu tür olaylara sahne olmaz. Dolayısı ile 2017'nin iyiliklerle, güzelliklerle ve beraberlikle geçmeye vesile olur. 253 bin şehidin kanı ile sulanmış bir beldedeyiz. Biz bu ülkeyi bu atalarımızdan emanet aldık ve emaneti, yeni nesillerimize sağlıklı bir şekilde iletmek de bizim görevimiz. Herkesin ülkemiz üzerinde ince oyunları var ve hepimiz bunları görüyoruz. Bunlara karşı birlik ve beraber olduğumuz sürece aramıza nifak tohumları saçanlara yer olmayacaktır" şeklinde konuştu.
 
Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Erdem Karadağ ise bu tür etkinliklerin birlik için önemli olduğunu belirtti. Karadağ "Bu akşam ilk kez yapılan Ballı-Pişi etkinliği inşallah geleneksel hale gelir. Çanakkale bu özelliği ile gerçekten çok güzel. Çünkü çok az bir bütçe ile yüzlerce insanı bir araya getiriyorlar. Belki de senede bir iki kez bu vesile ile birbirini gören insanlar hem burada güzel bir muhabbet ediyor hem de birlikte birkaç saatini geçirebiliyorlar. Buradaki birlik ve beraberliğimiz inşallah ülke geneline de yayılır ve emeli kötü olan insanlara da bir ders olur" dedi.
 
Ballı pişi gecesine Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Erdem Karadağ, Orman Bölge Müdürü Refik Ulusoy, Barbaros Mahalle Muhtarı Şaban Şahin, Birlik üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
 
Emire Sülün Konuk
 
 
 


Kaynak: Haber Merkezi