Assos Antik Kenti’nde 3 gün süren çalıştay kapsamında Amerika, İngiltere, Almanya, İtalya, Yunanistan ve Güney Kıbrıs’tan gelen katılımcılar Aristoteles’i doğumunun 2400. Yıl dönümünde andı. Her yıl düzenlenen Aristo etkinlikleri kapsamında bu yıl Türkiye Felsefe Sanat Bilim Derneği tarafından düzenlenen Aristoteles’te Etik konulu çalıştay 3 gün sürdü. 3 gün boyunca katılımcılara dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen Felsefe alanındaki bilim adamları tarafından Assos ve Aristoteles anlatıldı.
Çalıştayın son gününde katılımcılara Assos Antik Kenti Anfi Tiyatrosu’nda gece karalığında Alman sanatçı Anne Monika Sommer-Bloch klasik müzik dinletisi gerçekleştirildi.
Müzik dinletisinin ardından çalıştaya katılan ve burada bir konuşma yapan Ayvacık Belediye Başkanı Mehmet Ünal Şahin, “Assos’ta yapılan bu anlamlı etkinliklere katılımından dolayı tüm katılımcılara teşekkür ediyorum. Burada birşeye değinmek istiyorum. Hepiniz biliyorsunuz ki Aristoteles’in öğrencisi Büyük İskender’dir. Büyük İskender Batı’dan Doğu’ya bir fetih gerçekleştirmek istemiştir. Doğudaki güzellikleri, eserleri ve teknolojiyi görmek istemiştir. Şimdi ise Doğu’dan Batı’ya bir göç söz konusu. Ayvacık sahillerinden Yunanistan adalarına gitmek isteyen göçmenler bu gölgeye yasa dışı yollarla gelip Batı’ya göç etmek istiyorlar. Şimdilerde bu durum duyduğunuz gibi değişti. Ülkemizde yaşanan terör saldırılarına rağmen burada böyle bir etkinliği gerçekleştirenlere tekrar teşekkür ediyorum” dedi.
 


Kaynak: Haber Merkezi