OPET Yönetim Kurulu Kurucu Üyesi Nurten Öztürk, 19 Aralık 2016 tarihinde Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Terzioğlu Yerleşkesi Troia Kültür Merkezi'nde ‘Kadın ve Girişimcilik’ konulu konferans kapsamında Çanakkale’deydi. Öztürk; Çanakkale’nin girişimci kadınları, ÇOMÜ öğrencileri, kentin ileri gelen protokol üyeleri ve sivil toplum örgütü üyelerinin de katıldığı konferansta “Kadınlar Nasıl Başarılı Olabilir?" başlıklı bir sunum gerçekleştirdi. Sözlerine kadınların toplumdaki yerinin önemine değinerek başlayan Öztürk “Kadınlar, gerçek kahramanlardır. Üstelik aktif olarak iş yaşamında varlık gösteriyorlarsa bu kahramanlık daha da zor kazanılmış bir kahramanlığa dönüşüyor. Erkeklerle kıyaslandığımızda işimiz çok zor. Çünkü sorumluluklarımız fazla ama unutmayalım ki vasıflarımız da fazla... Bizler üreten, doğuran ve koruyanız…” diye konuştu.

İdealist, çalışkan ve eğitimli kadının istediği her alanda başarıyı yakalayabileceğine inandığını vurgulayan Öztürk, konuşmasına şöyle devam etti: “Kadınların bir erkeğin yaptığı her işi yapabileceğine inanıyorum. Birikimli kadınlar en üst düzey görevleri üstlenebilirler. Bu anlamda Türkiye'de kadınlar için önemli bir örnek olduğumu düşünüyorum. Erkeklerin egemen olduğu akaryakıt sektöründe birçok ses getiren çalışmaya imza attım. Kadınların iş dünyasında daha çok varlık göstermeleri ve daha aktif olmaları gerekiyor. Çünkü kadın bakış açısı, kadın duyarlılığı, iletişim becerisi, analık içgüdüsünden kaynaklanan elde ettiklerini koruma ve ileriyi görme yetisi kadınların daha başarılı olmasına neden oluyor. Eğitim ve birikimin akılla, tecrübe ile birleştiğinde sizi bir yerlere getirmemesi mümkün değil. Çeşitli nedenlerle iş yaşamında olmayan ya da ara veren kadınlarımızın önemli bir kayba neden olduğunu düşünüyorum.”



Nurten Öztürk, konuşmasının devamında OPET sosyal sorumluluk projelerine ilişkin şu bilgileri verdi: “Çok iyi bildiğiniz, bu topraklarda gururla uyguladığımız ‘Tarihe Saygı Projesi’ ile Gelibolu Yarımadası’nın doğal dokusunu koruyarak, çağdaş bir görünüme kavuşması için, bölgeye yarışır bir düzenleme yaptık. Bilinçli toplum yaratma hedefiyle, Anadolu’daki köylerin kendi kendine yetmesi, tarihi, coğrafi ve kültürel potansiyelinin değerlendirilmesi, eğitim düzeyinin yükseltilmesi ve çevre bilincinin gelişmesi için ‘Örnek Köy’ler oluşturduk. ‘Yeşil Yol Projesi’ ile de istasyon giriş ve çıkışlarında, bulvarlarda, karayolları üzerinde yaklaşık 700 bin adet bitki dikimi yaparak; istasyonlarımızı ve çevresini, şehir merkezlerindeki park ve bulvarları yeşillendirdik, OPET ormanları kurduk. Üç yıldır paydaşlarımızla birlikte yürüttüğümüz ‘Trafik Dedektifleri Projesi’  ile Türkiye’nin 81 ilindeki okul 2 milyon 500 bini aşkın öğrenciyi ‘trafik güvenliği’ konusunda eğittik ve aileleriyle birlikte trafik bilinci aşıladık. Bu yıl projemizi genişleterek, kazalara karşı emniyet kemerinin önemini hatırlatmak için “Yaşam Kemeri” projemizi başlattık. Hedefimiz, bugün yüzde 47 olan kemer kullanma oranını, bir yıl içinde yüzde 70’lere çıkarılabilmek. 16 yıldır yürüttüğümüz ‘Temiz Tuvalet Kampanyası’ ile Türkiye’de hijyen bilincini yerleştirmek için çalıştık. Kendi istasyonlarımızdan başlayarak, tuvalet temizliği ve hijyenini yaygınlaştırdık ve kalıcı hale getirmeyi başardık. Tüm bu projeleri kurgularken bayilerimizin değerli eşlerinin katılımıyla çok daha hızlı yol aldık. Birey olarak, kurum ve kuruluşlar olarak üzerimize düşen görev ve sorumlulukların bilinciyle OPET adına kurgulayıp, uygulamaya koyduğumuz tüm sosyal sorumluluk projeleri toplumsal sorunlara ve ihtiyaçlara cevap verir niteliktedir.  Sahip olduğumuz değerleri koruyup, geliştirerek çağın ötesine geçmek için sürekli geleceğe dönük projeler geliştirmeye ve bu dünyada iz bırakmaya çalışıyorum. Çünkü her insanın dünyaya gelirken bir amacı ve yaratacakları olduğunu düşünüyorum.”
 
Türkiye’de ‘Kurumsal Sosyal Sorumluluk’ konusunda öncü kimliğiyle tanınan ve ‘OPET Bilinçli Toplum Projeleri’nin lideri OPET Yönetim Kurulu Kurucu Üyesi Nurten Öztürk, yakın zamanda iş dünyasında elde ettikleri başarılarla adından söz ettiren kadınları bir araya getiren ‘Women to Watch’ platformu tarafından “Yaşam Boyu Onur Ödülü”ne layık bulundu. Öztürk, aynı zamanda 2016 yılında Fortune Türkiye Dergisi tarafından ‘Türkiye’nin en güçlü 50 iş kadınından biri seçilmişti.
 


Kaynak: Haber Merkezi