Ziyarete İŞKUR İl Müdürü Ali Çalışkan, İş ve Meslek Danışmanı Bülent Ezer, Girişimcilik Uzmanı Sadık Vural, Tunada Eğitim Merkezi adına Faruk Kartal katıldı.

Ziyaret edilen işletmecilerden biri 36 yaşındaki genç girişimci Gürcan Gaga, hayalindeki işyerini kurma serüvenini anlatarak, “ 2002 yılından bu yana gıda mühendisi olarak bu yıllara kadar ağırlıklı olarak süt peynir reçel ve zeytin sektörlerinde üretim müdürlüğü yaptım ve yıllardır hayalim olan yöresel lezzetler iş yerimi haziran 2016 da açtım. Kendime ait iş yeri kurma düşüncelerimin hızlandığı 2015 yılının Temmuz ayında katıldığım işletmecilik Kursu; hayat arkadaşım, eşim ve aynı zamanda muhasebecimle tanışmama vesile oldu. Yıllardır yaptığım gıda mühendisliği mesleğimin verdiği tecrübeyle en sonunda kendime ait istediğim bir işe sahip oldum ve 6 aydır işyerimizde çalışmaya devam etmekteyiz” dedi.

İl Müdürü Ali Çalışkan ise, “Genç girişimcilerin hayallerini gerçekleştirmelerine katkı sağlayabilmiş olmaktan İŞKUR İl Müdürlüğü olarak sevinç duymaktayız. Yeni girişimci adaylarını 2017 yılında açılacak Girişimcilik kursları ile desteklemeye devam edeceğiz, konu ile ilgili bilgi almak isteyen vatandaşlarımızı İl Müdürlüğümüze veya Biga Hizmet Merkezimize bekliyoruz” dedi.


Kaynak: İHA