Kanlı 15 Temmuz Darbesi sonrası nerede olduğu merak edilen ve hakkında çeşitli spekülasyonlar üretilen TCG Nusret dün Çimenlik Kalesine demirledi.
 
Çimenlik Kalesi İskelesinde bağlı bulunan ancak 15 Temmuz Darbe girişimi sonrası kendisinden uzun bir süre haber alınamayan TCG Nusret Mayın Gemisi ile ilgili ortaya çeşitli iddialar atılmıştı. Yerel basın tarafından defalarca gündeme getirilen Nusret’in nerede olduğu konusuna ilişkin hiçbir açıklama yapılmaması, halk arasında darbe gecesi askerlerin boğazı geçmemesi için devlete bağlı kuvvetlerce kaçırıldığı yada darbeci askerlerin gemi ile Yunanistan'a kaçtığı gibi söylentilerin yayılmasına neden olmuştu.
 
Çanakkale Savaşlarının kahramanı TCG Nusret Mayın Gemisi’nin birebir kopyası olan ve kenti ziyaret edenlerin büyük bir ilgi gösterdiği geminin geçtiğimiz günlerde Donanma Komutanlığı Gölcük Deniz Ana Üssü'nde vatandaşların ziyaretine açıldığı öğrenilmişti.
 
Yaklaşık 5 aylık bir aranın ardından dün Çanakkale’ye dönen Nusret Çimenlik Kalesi içerisinde buluna iskeleye demirledi. Nusret Mayın Gemisinin daha önce olduğu gibi tekrar vatandaşların ziyaretine açılacağı ve gerçek mayın hattını izleyerek gerçekleştirdiği turlara devam edeceği öğrenildi.
 
Fehmi ŞENYİĞİT


Kaynak: Haber Merkezi