Toplantı salonunda yapılan seçimlere ÇOMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mirza Tokpunar,  Genel Sekreter Yardımcısı Ayhan Monus, fakülte ve yüksekokul temsilcisi katıldı. Divan Kurulunun belirlenmesinin ardından seçimlere giden konsey üyeleri, kapalı zarf usulü olarak oylarını kullandı. Yapılan seçimin sonucunda ÇOMÜ Öğrenci Temsilcisi Alperen Uysal başkan seçildi.

Seçimin ardından kısa bir konuşma yapan Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, Yaklaşık, 3 haftadır devam eden, öğrenci temsilci seçimleri sonrasında, öğrenci başkanının seçildiğini belirerek unları söyledi:“Seçilen başkanımızı tebrik ediyor hayırlı olmasını diliyorum. Üniversitemiz 49 binden fazla öğrencisi ile Türkiye’nin en büyük üniversitelerinden bir tanesidir. Bu anlamda öğrencilerimizin meseleleriyle, faaliyetleriyle, birebir ilgilenecek konseyin seçilmiş olması ve burada görev alacak olması önemli bir husus. Sizler, ülkemizin iş dünyasına ve sosyal dünyasına dâhil olduğunuzda yapacağınız çalışmalarla işlerin önemi bir kat daha aratacaktır. Bu ülke, hızlı bir şekilde ilerliyor. Özellikle, son yıllarda gösterdiği ilerleme, hepimizin gururla izlediği bir gerçektir. Bu ülkede yaşayan bireyler olarak, kökenimiz ne olursa olsun ülkemizin ilerlemesi ve güçlenmesinden büyük bir gurur duyuyoruz. Fakat daha da ilerlemesi için sizlere büyük görevler düşüyor. Yakın zaman içinde belli alanlarda çalışmaya başlayacaksınız. Bu üniversitenin rektörü kadar hocası da, şirket çalışanı da, yöneticisi de önemli bir değerdedir. Bu ülke için yürütülmesi gerekli her husus, büyük önem arz etmektedir. Benim sizlerden beklentim, öğrencilerimizi doğru şekilde yönlendirici faaliyetlerde bulunmanız. Şüphesiz ki; yeni neslin kavrama ve anlama gücü daha yüksek.

Şu konuyu hiçbir zaman unutmamak lazım. İnsanın değerleri, her şeyden daha önemlidir. Bizi diğer varlıklardan farklı kılan, sahip olduğumuz bu değerlerdir. Önce insanın kişiliği önemlidir. Kişilik iyi ve düzgünse, gayretliyse, çalışkansa eksik olan yönlerini giderir deriz. Sizlerde ileride sağlam kişilikten daha önemli bir hususun olmadığını görmüş olacaksınız. Sizleri yolunuzdan saptıracak şeylerle karşılaşabilirsiniz. Fakat uzun vadede her zaman doğru, dürüst, ahlaklı ve bilinçli olan kazanır. Sizlere düşen görev, bu anlamda örnek olmanız ve örnek tutum sergilemenizdir.”
 


Kaynak: Haber Merkezi