Öğrencilerin kıyafetler, ayakkabılar, çantalar, ev eşyaları gibi birçok şeye ulaşabileceği butiğin açılışında konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Yücel Acer; ÖSEM öğrencilerin bütün faaliyetlerinin merkezi olduğunu, buranın öğrenciler tarafından daha aktif halde kullanılması için çalışmalar yaptıklarını belirterek şunları söyledi:  “ÖSEM, yeni oluşturulan unsurlarıyla öğrencilerimizin çok daha fazla zaman geçireceği bir yer olacak. Son bir yılda çok önemli dönüşümler yaptığımız ÖSEM ile ilgili daha yapacaklarımız var. Şu an burada çok müstesna bir yerin, ÇOMÜ Butik’in açılışını yapıyoruz. Üniversitemize ülkemizin her yerinden gelen, ekonomik durumu birbirinden çok farklı öğrencilerimiz var. ÖSEM binasında ihtiyacı olan öğrencilerimize ulaşmak ve destek sunmak için daha öncesinde Burs ve Barınma Koordinatörlüğü de kurduk. Koordinatörlüğün bütün amacı yurt konusunda, barınma konusunda veya burs konusunda desteğe ihtiyacı olan öğrencilerimizi tespit edip, onlara bu konuda yardımcı olabilmek. 3 aydır çalışmaya başlayan Burs ve Barınma Koordinatörlüğü öğrencilerimize büyük destek sağlamaya başladı. 



Yardımlaşmanın, Destek Olmanın Adresi “ÇOMÜ Butik” 
ÇOMÜ Butik, ihtiyaç sahibi öğrencilerimize doğrudan destek sunma imkânı sağlayarak, ciddi bir katkı verecek diye düşünüyorum. İhtiyaç sahibi öğrencilerimize doğrudan destek sağlamak amacıyla az kullanılmış, hiç kullanılmamış elbiseleri burada ihtiyacı olan öğrencilerimiz gelip beğenip alabilecekler. Ben tahmin ediyorum ki burası, öğrencilerimizin gelip, ihtiyaçlarını almaktan çekindikleri bir yer olmayacak. Burası yardımlaşmanın, destek olmanın adresi olacak. O anlamda müstesna bir yer. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum, buranın açılması için benim bildiğim neredeyse 1 aydır çalışılıyor, bütün unsurlarıyla oluşturuldu ve artık öğrencilerimizin kullanımına hazır bir hale geldi. Hayırlı olsun, emeği geçen herkese teşekkürler.” 



ÇOMÜ Butik’te Her Şey Ücretsiz 
Gençlik Danışma Birimi Koordinatörü Aysun Acer’in giyilmeyen yeni kıyafetleri ihtiyaç sahibi öğrencilere kendi imkânları ile ulaştırılması projesi ile başladı, büyüdü ve kurumsallaştı. ÇOMÜ Butik ile ilgili görüştüğümüz Aysun Acer; projenin tamamen doğaçlama geliştiğini, hızla büyüdüğünü söyledi ve şunları ekledi: “Bir arkadaşımla giyilmeyen yeni kıyafetleri ihtiyaç sahibi öğrencilere veriyorduk. Kulaktan kulağa yayıldıkça herkes bir şeyler getirmeye başladı. Baktık bu faaliyet işe yarıyor, ne yapabiliriz dedik ve ÖSEM’de bir yer ayarladık. Askılık sistemi, dolaplar yaptırdık. Gelen kıyafetlerin çoğu yeni ya da çok az kullanılmış. Tüm kıyafetler yıkandı, ütülendi ve tertemiz. ÇOMÜ Butik’te sadece kıyafet değil, ayakkabılar, çantalar, ev eşyaları da var. Ev eşyaları ile ilgili ise ÇOMÜ Burs ve Barınma Koordinatörlüğü ilgilenecek. Birlikte çalışacağız.” Öğrencilerin yalnızca kimlik kartlarını göstererek istediklerini alabileceklerini belirten Aysun Acer, ÇOMÜ Butik’te kısmi zamanlı öğrencilerin çalışacağını dile getirdi. 


Kaynak: Haber Merkezi