Yaz aylarının ardından Eylül’ünde son bulması ile birlikte Ekim'e ayına girildi. Ama Ekim ayına girilmiş olmasına rağmen sezonu kapatmayan çok sayıda kentli ve yerli turist vatanda geçtiğimiz hafta sonu cumartesi ve pazar günü Çanakkale’nin turistik beldelerinde denize girdiler. 
 
2022 yaz sezonunun sonuna gelindiği varsayılsa bile Çanakkale’nin turistik merkezlerinden olan durum öyle olmadı. Özellikle Çanakkale’nin Ege Denizi kıyılarında yer alan Bozcada ve Gökçeada’da günlük olarak denize girenler sezonun kapanmadığını gösterdi. Özellikle Ada'da Eylül ayından itibaren azalmalar yaşansa da oteller müşterilerini ağırlamaya devam ediyor. Sezonun 29 Ekim ardından tam anlamıyla yaz tatili formunda, kültür formuna geçmesi bekleniyor. 
 
Denize Girenler Azalsa da Devam Ediyor 
 
Özellikle Son birkaç haftadır sıcaklıkların tekrar başlaması ile birlikte sezon hareketliliği azalsa da devam etmeye başladı. Çanakkale’nin turistik yerlerinden olan Eceabat, Ezine, Ayvacık ve iki adasında da günlük süren yaz sezonu sayesinde turizm sektöründe iş yapan kesimler çalışmaya devam ediyor. Özellikle günlük olarak denize girmek için Şehir merkezinden adalara giden vatandaşlar sayesinde canlılık bitmedi. 
 
Şehir Dışından Gelen Turlar Hareketlikte Etkili
 
Çanakkale’nin etrafından gelen günlük veya 1-2 gecelik konaklamalı turlar sayesinde kent merkezinin yanı sıra ilçelerinde de hareketliktik devam ediyor. En başta Gelibolu ve çevresinden gelen Tekirdağ, Edirne İstanbul gibi yerlerden gelen turist ve Ege ve İç Anadolu’dan gelen çok sayıda turist sayının artmasına katkı sağlıyor. Birde bunların üstüne bazı otellerde sezon sonu indirimi eklenince bu rakamlar daha da geriye düşüyor. 
 
 
 
İbrahim Akın Kazancı