Ziyaretinde yatırımlar ve projeler hakkında bilgiler paylaşan Acer, Eğitim Fakültesi Kampüsü'nün modernliğinin yanı sıra o bölgenin otopark sorununun da büyük bir oranla çözeceğini söyledi. 
Rektörlük adaylığı açıklamasından bu zamana kadar ilk işinin ÇOMÜ'de bulunan FETÖ/PDY ile bağlantısı olanları temizlemek olduğunu belirten Rektör Acer, bir yandan bu sorunları hallederken bir yandan da yeni projeleri hayata geçirmek için çalışıyor.

Eğitim Fakültesi'nden otopark sıkıntısına alternatif
Sil baştan yeniden düzenlemeye alınan Eğitim Fakültesi'nin hem öğrencilere, hem de kente katkısı olacağını belirten ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, "Yeni Eğitim Fakültesi'ni 35 bin metrekare alana inşaa ediyoruz. İçerisinde 900 kişilik salon, konservatuar, spor salonu ve modern yapılaşmalar yer alıyor" dedi.
Çanakkale'nin en önemli sorunlarından birinin de otopark olduğunu ifade eden Acer, bu konuyu da düşündüklerini belirterek, " Eğitim Fakültesi'nde 26 bin metrekarelik alanın zemin katının tamamını otoparka ayırdık. Uygun görülürse yasal düzenlemeler çerçevesinde otoparkı da kamuya açabiliriz" diye konuştu.

Ağaçların kesilmesi faydalı
Eğitim Fakültesi'ndeki ağaçların kesilmesi bir dönem geniş yankı uyandırmıştı. Ancak bununla ilgili gerekli çalışmaları yaptıklarını belirten Rektör Acer, "Biz bu konuyu Orman Bölge Müdürlüğü yetkilileri ile görüştük. Ağaçların kesilmesinin daha faydalı olacağı yönünde bilgi aldık. Zaten spor salonu bittiğinde o alanı daha yeşil bir hale getireceğiz, kimsenin şüphesi olmasın" şeklinde konuştu.
Rektörlük adaylığı sürecinde teleferik sistemi kuracaklarının da daha önceden sözünü veren Rektör Acer, teleferik düşüncesini projelendirdiklerini ve kamuya açtıklarını söyledi. Önümüzdeki günlerde bu proje yap-işlet- devret sistemiyle hayata geçirilecek.

12 milyonluk dev yatırım
ÇOMÜ Terzioğlu Yerleşkesi'nin en üst noktasına rüzgar tribünü yapmayı hedeflediklerini ve bu sayede elektriklerinin bir bölümünü kendilerinin üretmek istediklerini belirten Acer, Türkiye tarihinde bir üniversitenin ilk defa 12 Milyon TL'lik yatırım bütçesi aldığını söyledi.


Kaynak: Haber Merkezi