''Güç Sende Senin Elinde” sloganı ile, ilk defa oy verecek 16.400 seçmenin kapısına gidilmesi hedeflenen çalışma eğitimi Geçtiğimiz haftasonu İl Gençlik ve ilçe gençlik kolları ile CHP Çanakkale il binasında gerçekleştirildi.
Haftasonu yapılan çalışma ile ilgili değerlendrime yapan CHP Çanakkale İl Gençlik Kolları Başkanı Tuğberk Güzel; ''CHP Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Caner Arduç, GK Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ülkem Uruk, Gençlik Kolları İl Yönetimi, Merkez İlçe GK Başkanı Burak Durmaz, Biga GK Başkanı Biröz Tazıcı, Çan GK Başkanımız Utku Yaz, Gelibolu GK Başkanı Uğur Papatya, Bayramiç GK Başkamımız Salih Eren, Ayvacık GK Eren Kabaklıoğlu, Ezine GK Başkanı Ahmet Erol, Eceabat GK Başkanımız Denizhan Karaman , Lapseki GK üyemiz Şükrü Aldemir ve çok değerli gençlik kolları yöneticilerimiz eğitime katılım gösterdiler. İstanbul Gençlik Kolları Eğitim Sekreterimiz Haydar Gürkan Yıldız’ın sunumunda çok verimli bir eğitim oldu. “Bugün pazar günü evde dinleniriz, ailemizle vakit geciririz, denize gideriz.” demeden eğitime eksiksiz katılan çok değerli İl GK Yönetimime ve çok değerli İlçe GK Başkanlarımıza yoğun ilgi, alaka ve çabalarından dolayı teşekkür ediyoruz.''dedi.
 
''Kimsenin suphesi olmasin gelecegi gencler degistirecek''
 
''Genclik Kollari Genel Baskanimiz Genc osman Killik’in liderliginde, ilk olarak Istanbul Genclik Kollarimizin  baslattigi ve cok verimli dönusler aldigimiz ,ülkemizin her iline yayilarak ilerleyen güç sende senin elinde hareketi ile Ilk defa oy verecek secmenlerin kapisina gidecegiz ve Genel Baskanimiz Kemal Kilicdaroglunun yeni secmenlermiz icin hazirladigi mektubu genc arkadaslarimiza ve ailelerine iletecegiz. Z kusagi olarak tanimlanan bilisime ve teknolojiye yakinligiyla bilinen, mizah anlayisi ile fark yaratan en hizli sekilde sorgulayip en hizli cevaplari uretebilen kusakta olupta henuz sandiga gitmemis olan arkadaslarimiza dokunarak partimizin ve genel baskanimizin genclige ve gelecege verdigi onemi kendilerine aktaracagiz. Gecmis kusaklardan cok daha zor kosullarda mucadele eden biz gencler icin daha esit, daha guvenli, daha ozgur bir dunya olmasi gerektigine inaniyoruz. Bu dogrultuda daha aydinlik bir gelecek icin tum genclerimize Genclerin Demokrat Amcasi Kemal Kilicdaroglunun selamlarini iletecegiz. Calismamizi tum ilcelerimizde ilce genclik kollarimiz ve tum partililerimizle birlikte gerceklestirecegiz. Kimsenin suphesi olmasin gelecegi gencler degistirecek, Geliyor Gelmekte Olan''dedi.
 
''Senelerdir hakları yenen arkadaşlarımıza sözümüz var''
 
Son deönemde KPSS ile ilgili  iptal kararı ardından Güzel; ''Akp'nin eğitim sisteminde uğrattığı yıkım milyonlarca gencimizin hayatlarını mahvetmeye devam ediyor. Fetullahçı terör örgütünün yıllardır çaldığı sorularla cemaat üyelerini hak etmedikleri makamlara getirdiği biliniyorken, fetullahçılarla müdacele adı altında farklı cemaatlere ve tarikatlara hatta eski fetö üyeleriyle bağlantılı dershanelere KPSS sorularını sızdırıp, neredeyse aynılarının deneme sınavlarında çıkması AKP'nin artık içinden çıkılamaz bir durumun içinde olduğunu gösteriyor. Zaten şaibeli mülakatlarla elenen, hakkı yenen vatandaşlarımız varken sınav sorularının da sızdırılması KPSS ve diğer tüm sınavların meşruluğunu ortadan kaldırıyor. Senelerdir hakları yenen arkadaşlarımıza sözümüz var. Biz geldiğimiz de hiç kimseye ayrıcalık tanınmayacak, zorunlu olmadigi surece mulakat yapilmayacak, liyakate dayali ise alimlar olacak.Her ne kadar sinavi iptal etmis olsaniz da bu isin suclularinin kim oldugunu ogrenmek istiyoruz, yillardir canini disine takip bu sinava calisan ogrencilerimizin, arkadaslarimizin haklari yendi sadece bu sinav degil gecmiste yapilan sinavlardaki tum usulsuzlerin hesabini sizlerden soracagiz. Bunun teminati da biz gencleriz , biz iktidara haziriz ulkemizi tarikatlara cemaatlere harcatmayacagiz, genclerimiz ve gelecegimiz uzerinde yarattiginiz tahribati en kisa surede ortadan kaldiracagiz.''dedi.
 
Toplanti sonrasinda Ilce Genclik Kollari Baskanlarıyla  birlikte vakit geciren partililer, Genclik Kollari Genel Baskan Yardimcilarıyla birlikte CHP Adalet ve Seçim işlerinden sorumlu  Genel Baskan Yardimcısı Muharrem Erkek'i ziyaret ederek degerlendirmelerde bulundu.
 
İbrahim Akın KAZANCI