Tercihlerin geçtiğimiz hafta tamamlanması ardından, üniversite adayları gidecekleri üniversiteleri ve kentleri merak ederken, kent esnafı da öğrencilerin gelmesini dört gözle bekliyor. Son dönemde sürekli tercih edilen üniversiteler arasında  yukarılara çıkan Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, bu yıl da lisansta  hem yeni hem de eski bölümlerde kontenjanlar açtı.  ÇOMÜ’de en çok kontenjan ise Tıp Fakültesi ve İlahiyat Fakültesinde açılmıştı. Tercihlerini yapan öğrencilerin  Çanakkale’yi ne kadar tercih ettiği ise merakla bekleniyor.
Çok sayıda bölümü bünyesinde barındıran, artık öğrenciler tarafından tercih edilmeyen bazı bölümleri de kapatan Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi her geçen yıl öğrenci tercihinde prestijini arttırıyor. Geçtiğimiz sene pek çok bölümde Ülke genelinde gerçekleştirilen sınavda sıralamaya giren öğrencilerin tercih ettiği ÇOMÜ bu sene de yeni öğrencilerin  gözdesi olması bekleniyor.
Bu yıl 18 Fakültede ve 10 Meslek Yüksekokulunda farklı bölümlerde eğitim alacak öğrenciler için lisansta 5 bin 257, Ön Lisansta ise 4 bin 831 Kontenjan açan Çanakkale Onsekiz Mart üniversitesinde kontenjanların ne kadar dolacağı merakla bekleniyor. Artık tercihlerini tamamlayan öğrencilerin ÇOMÜ’yü ne kadar tercih ettiği ise önümüzdeki ay başlayacak olan kayıt döneminde belli olacak  Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi 175’er kontenjan ile  bu yıl en çok kontenjan açtığı fakülteler ise Tıp Fakültesi ve İlahiyat Fakültesi oldu. 134 kontenjan ile Hemşirelik bölümü takip etti.  Öğrenci kenti  Çanakkale’ye geçtiğimiz yıl 7 bin in üzerinde öğrenci tercih yaparken, açılan kontenjan ile bu yıl öğrencilerin ÇOMÜ’yü daha fazla tercih etmesi bekleniyor.
 
İbrahim Akın KAZANCI