Randevu sistemi üzerinden  randevu alarak haklı sebeplerden dolayı gidemeyen ve randevuyu da iptal edemeyen hastalar sistemde yoğunluğa neden oluyor.  Çanakkale’de Randevu alıp da hastaneye gidemeyen ve randevusunu da iptal etmeyen vatandaşların sayısı %23 olarak açıklandı.

Sağlık sisteminde yaşanan problemler her geçen gün bir yenisi eklenirken, vatandaşların sağlık sistemine ulaşması da zaman zaman zorlaşıyor. Özellikle randevu sisteminin yoğun olması ve çok uzun süren sonra verilen randevular vatandaşların en çok şikayet ettiği konulardan bir tanesi. Tüm türkiye’de olduğu gibi Çanakkale’de de randevu alan vatandaşlar aldıkları randevuya gidemiyor. 183’ü arayarak ya da e-Devlet üzerinden randevu alan vatandaşlar  hastaneye gidemedikleri gibi sistemden randevularını da iptal edemiyor. Yaşanan bu kargaşa, randevu sürelerinin uzamasına ve ihtiyacı olan hastaların sırasının erken gelmesine engel oluyor.

Randevuya Gitmeyenlerin Oranı %23
Randevu alıp  da gidemeyen vatandaşların sayısı her geçen gün artarken, acil durumu olan hastaların tedavileri de aksıyor. Randevu sisteminde yaşanan karmaşa ile ilgili İl Sağlık Müdürlüğü sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, randevuya gitmeyen hastaların oranının %23 olduğu belirtilerek “Değerli Halkımız, İlimizde, MHRS randevularının yaklaşık %23’ü “gelinmeyen ve iptal edilmeyen” randevulardan oluştuğu görülmektedir. MHRS’de yoğunlaşan talebe cevap vermek, MHRS kolaylığından yararlanma oranını yükseltmek amacıyla, haklı sebepler doğrultusunda gidemeyeceğiniz muayene randevularını iptal ederek, randevu alamayan vatandaşlarımızın hizmete erişimine katkıda bulunalım” ifadelerine yer verildi.
 
Şerife Erdem