“İş Burada” sloganıyla bölgesel, küresel ticaret ve yatırım iş birliklerine ev sahipliği yapan 16. MÜSİAD EXPO, CNR EXPO'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katılımı ile gerçekleştirildi. Yerli ve yabancı toplam 700 şirketi buluşturan MÜSİAD EXPO'ya Çanakkale'den de MÜSİAD'ın üyesi olan İçdaş Şirketi stant açtı. İstanbul'da gerçekleşen fuara Çanakkale MÜSİAD Genç İş Adamları da katıldı. Genç İş adamları Türkiye dışından da fuara katılan birçok firmayı yakından tanıma fırsatı buldular. Fuarın gezilmesinin ardından üyeler adına bir değerlendirme yapan Çanakkale MÜSİAD Şube Başkanı Ali Osman Yıldız  " Çanakkale MÜSİAD olarak 16. EXPO MÜSİAD Fuarındayız. Cumhurbaşkanımızın katıldığı bir açılış töreni ile güne başladık. Dünyanın çeşitli ülkelerinden buraya gelmiş insanlar var. Biz de Genç İşadamlarımız ile stantları gezdik. Türkiye'nin ekonomik olarak nerelere geldiğini burada görebiliyoruz. Bu nedenle biz Çanakkale MÜSİAD olarak genç işadamlarımızı buraya getirdik. Beraberce iş yapma kültürünü geliştirmesi adına Çanakkaleli genç işadamlarının şu anda fuarda Uluslararası şirketler ile işbirliği içine girmesi bizi sevindirdi" dedi.  
Türkiye'yi daha yukarı taşıyacağız
Çanakkale MÜSİAD Üyesi olan İçdaş'da fuarda yerini aldı. Çanakkale'nin değerlerinin tanıtıldığı İÇDAŞ standında fuar ile ilgili değerlendirme yapan İçdaş'ın Kurucusu Bayram Yusuf Aslan "MÜSİAD'ın gerçekleştirdiği Fuar, şimdiye kadar yapılan en kapsamlı ve en iyi fuar. MÜSİAD'ın bu 16. fuarı.  Bu büyük fuarlar ile ülkeyi daha da yukarılara taşıyacağız inşallah. Türkiye'ye ve Çanakkale'ye hizmet etmek bizim ana görevlerimizden bir tanesi. Onun için İÇDAŞ olarak ilerde Türkiye'de daha büyük projelere imza atacağız inşallah. İÇDAŞ olarak biz 1980'lerden beridir dünyaya ihracat yapıyoruz.  Dünyada Türkiye'yi daha yükseklere taşıyacağız. Tabi ki herkes Türkiye'nin bu başarısını takdir ediyor. Biz de Türkiye'yi daha yukarlara taşıma yolunda gövdemizi dahi taşın altına koymaya hazırız" diye konuştu.
200 Bin Ziyaretçi Bekleniyor
16. MÜSİAD EXPO fuarı 12 Kasım’a kadar devam edecek. 100’ü aşkın ülkeden yaklaşık 200 bin ziyaretçiyi ağırlaması beklenen MÜSİAD EXPO ile eş zamanlı olarak yüksek teknoloji fuarı 3. High Tech Port ve 20. Uluslararası İş Forumu da (IBF) düzenleniyor.
 


Kaynak: Haber Merkezi