22 Haziran’da Turhan Mildon’da gerçekleşen yıl sonu gösterisi, saat 20.00’de başladı. Tam 1 saat süren gösterinin ardından koreograf Onurhan Ateşli, “Ben çok heyecanlıydım. Gösteri sonrası çok az insanla muhatap olmama rağmen, çok güzel geri dönüşler aldık. Bu kadar emeğin, güzel karşılıklar alması dışında başka bir beklentim yok. Herkes elinden gelen gayreti gösterdi ve o gayret paralelinde güzel şeylerin ortaya çıkması dışında derdim yok. Birkaç aydır pek çok insanın hayatına dokunuyorum ve bu konuda kendimi çok şanslı hissediyorum. Umarım daha fazla insana dokunabiliriz” ifadeleriyle duygu ve düşüncelerini paylaştı.
 
ÇANAKKALE’DE İKİ BÜYÜK TANGO FESTİVALİ YAPILDI
Eğitmenlik dışında Türkiye Dans Sporları Federasyonu Çanakkale İl Temsilciliği görevini de kısa süre önce alan Onurhan Ateşli, “Kasım ayından bu yana Çanakkale Halk Eğitim Müdürlüğü bünyesinde dans eğitmenliği görevimi sürdürmekteydim. 2016 yılında Çanakkale’ye yerleştim. Çanakkale’ye yerleşme sebebim, burada dansı daha genel anlamda daha geniş kitlelere yaymaktı. Pandemi öncesine kadar bunu da başardığıma inanıyorum. Çanakkale’de bugüne kadar yapılmamış iki tane büyük tango festivali gerçekleştirdik ki, dans sever kitlesini de genişlettiğimize inanıyorum. Ancak pandemiden itibaren süren süreçte, yani yaklaşık iki buçuk senedir, hayat durmuştu” dedi.
 
PANDEMİNİN ETKİLERİ YENİ BİTİYOR
Ekim ayından bu yana bir hareketlilik söz konusu olduğunu aktaran Ateşli, “Kasım ayında Halk Eğitim bünyesindeki derslerimiz başladı, onun haricinde iki ayrı yerde daha ders vermeye başladım. Yani iki buçuk senenin ardından, pandemi öncesindeki hareketliliğe tekrardan geri döndüm. Çalışmalarımıza, haftanın 7 günü 3 farklı yerden devam ediyorduk. Tabii en yoğunu Halk Eğitim bünyesindeki çalışmalarımız oluyordu. Haftanın 3 günü (Pazartesi-Çarşamba-Cuma), Turhan Mildon Kültür Merkezi’nde çalışmalarımızı yürütüyorduk” şeklinde konuştu.
 
“DANS ETMENİN YAŞI YOK”
2 Haziran’da Tabyalarda Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından genel bir yıl sonu gösterisi yapıldığını ancak bir sürü branşın içinde için küçük bir bölümde yer aldıklarını aktaran Ateşli, bu gösteriyi biraz daha geniş kapsamlı haliyle hazırlamak istediğini söyledi. Çalışmalara bu şekilde başladıklarını belirten Ateşli, ”Bu akşam bana 19 tane dansçı eşlik etti. Bir saatlik bir şov hazırladık. Her ne kadar 1 saat sürse de, ortalama 7-8 aylık bir emek söz konusu... Her yaştan dansçımız vardı. En yaşlı dansçısımız 60 yaşlarındaydı. Dans etmenin yaşı yok, yürüyebilen herkes dans da edebilir. Ben buna sonuna kadar inanıyorum. Biz eğitmenler olarak yapmanız gerekenleri zaten gösteriyoruz. Biraz da sizin gayretiniz ve çabanızla fazla fazla olacağına inanıyorum” ifadelerini kullandı.
 
HEDEFLERİNİ ANLATTI
İleride yapmak istediği çalışmalardan bahseden Ateşli, ”Birkaç ay önce devraldığım Çanakkale İl Temsilciliği göreviyle beraber, Çanakkale’deki dans potansiyelini, çocuk yaştan yetişkinlere kadar her kategoride oluşturmak ve çeşitli sınıflarla bunu her kesime yaymak… Sezonu ne zaman açacaksak, daha geniş kapsamlı bir sezon açılış gösterisi olabilir… Bunun haricinde 29 Ekim için bir Cumhuriyet Balosu tertip etmeyi düşünüyoruz. 22 Haziran 2023’de de bu yaptığımız gösterinin çıtasını yükseltip daha büyük bir gösteri sunmak istiyoruz” dedi.
 
Sevi Gözay UĞURLU