Kepez Belediyesi tarafından düzenlenen 26. Kayısı Festivali kültür sanat faaliyetleri Konserler, yarışmalar, söyleşiler, kültürel etkinliklerle dolu üç günü yaşayan Kepezliler Finalde Kürşat Başar Osrkestrası ve Jale Konseri ile coştu. Enerjisi ve seslendirdiği şarkılar ile  Jale ve arkadaşları  festivale yakışır bir final yaptı.
 
Kepez Belediyesi tarafından bu yıl 26.’sı gerçekleştirilen Kayısı Festivali ve Sünnet Şöleni, yapılan etkinliklerle dolu dolu geçti. Üç gün süren festivalde, eğlence, sanat, kültürel çalışmaların bir arada olduğu onlarca etkinlik yapıldı.  Festivalin birinci günü ünlü sanatçı Volkan Konak’ın muhteşşem konseri ile taçlanırken ikinci günde de bir çok etkinlik, söyleşi ve konser gerçekleştirildi.  Festivalin son gününde ise şiir dinletisi, söyleşi, yarışmaların ödül törenleri ve finalde ise Kürşat Başar Osrkestrası ve Jale Konseri gerçekleştirildi.
 
Festivalin ikinci gününde  Plaj Voleybolu, tavla turnuvası ve Masa tenisi turnuvaları gerçekleştirildi.  Özellikl plaj voleybolu renkli anlara sahne olurken, Tavla turnuvasında hızlı olan ve iyi kapı yapan vatandaşlar kazandı.  Masa tenisinde ise sporcular adeta raketlerini konuşturdu. Düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlerin ödülleri de Halk Kafe’de düzenlenen törenle verildi.  Ödülleri Belediye Başkanı Birol Arslan ve  Meclis üyeleri tarafından verilirken, katılımlarından dolayı tüm takım ve sporculara teşekkür edildi.
 
Dünya Renklerini Kepez’de !
Düzenlediği festivallerle dünyanın bir çok ülkesinin kültür ve sanatsal değerini Türkiye ile buluşturan Çanakkale Folklor Araştırma Derneği (ÇAFAD) Kepez Belediyesi 26. Kayısı Festivali ve Sünnet Şöleninde  tüm renkleri ile sahne aldı. Komşu ülkelerin halk dansları gruplarının da yer aldığı  Festivalde gerçekleştirilen halk dansları ile adeta dünya renkleri Kepez’de  buluştu. Çanakkale yöresi başta olmak üzere ülkenin bir çok bölgesinin halk danslarının sergilendiği halk dansları gösterisinde yabancı ülkelerden de gelen dansçılar ülkelerinin kültürel değerlerini yansıttı.Festivalin ikinci gününde gerçekleştirilen Sünnet Şöleninde, çocukların sünnet işlemleri gerçekleştirildi. Sünnet  çocukları için akşam ise kına gecesi düzenlendi.  Düzenlenen kına gecesinde çocuklar doyasıya eğlendi. Gecenin finalinde ise Halk Kafenin yanında bulunan sahnede  Rumba Quartet  konseri gerçekleştirildi. Sahne alan grup, latin Amerika başta olmak üzere dünyaya mal olmuş bir çok bestecinin eserlerini çaldılar. Eserlerin ilginç hikayelerini de paylaşan grup,  katılımcılara güzel bir gece yaşattı.
 
Büyük Yazarlar Ataol Behramoğlu ve Sinan Meydan'ın  Söyleşileri Gerçekleşti
Konser, kültürel etkinlikler ve  yarışmaların yanı sıra Festivalin üçüncü gününde  Ataol Behramoğlu şiir dinletisi, Sinan Meydan ise  bir söyleşi gerçekleştirdi.  Festival’de Kepez Belediyesinin konuu olan ünlü şair Ataol Behramoğlu müzik eşliğinde sevilen şiirlerini seslendirdi.  Behramoğlu, seslendirdiği şiirleri ile vatandaşları mest etti. Festivalin son gününde düzenlenen bir  başka ertkinlik ise Sinan Meydan söyleşisi oldu. Tarihçi Yazar Sinan Meydan, ülke gündemini ve  tarihini değerlendirdi. 26. Kayısı Festivali ve Sünnet Şöleni finalinde Kürşat Başar Orkestrası ve Jale Konseri ile sona erdi.  Konserde muhteşşem bir performans sergileyen orkestraya eşlik eden Jale,  sevilen şarkılarını seslendirdi. Sahnedeki enerjisi, seslendirdiği parçalarla konser alanını dolduran  vatandaşları coşturan  Jale, Festivale yakışır bir final gecesi yaşattı.
 
İbrahim Akın KAZANCI