Biga TSO’nun 2016 yılı 2’nci müşterek meslek komiteleri toplantısına Biga Belediye Başkanı İsmail Işık, Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Naci Güncü, Başkan Yardımcısı Feti Toprak, Yönetim Kurulu Sayman Üyesi H.Fikri Sezer, Genel Sekreter Özgür Carlı, 1.Meslek Komitesi Başkanı (Gıda Maddeleri İmalatı) Ramazan ALTIN, 2.Meslek Komitesi Başkanı (Diğer İmalat Sanayi ve Madencilik) Tevfik BAŞARIR, 3.Meslek Komitesi Başkanı Yardımcısı (İnşaat, İnşaat Malzemeleri Ticareti ve Mühendislik Hizmetleri) Gürol Gençoğlu, 4.Meslek Komitesi Başkanı (Gıda Maddeleri Toptan ve Perakende Ticareti) Birkan Gugul, 5.Meslek Komitesi (Tarım ve Hayvancılık Ürünleri Toptan ve Perakende Ticareti) Üyesi Özgür Yılmaz, 6.Meslek Komitesi Başkanı (Motorlu Araçlar ve Yedekleri, Akaryakıt Ticareti ve Ulaştırma) Erol Şener, 7.Meslek Komitesi Üyeleri, 8.MeslekKomitesi Başkanı (Dayanıklı Tüketim Malları, Mobilya ve Elektrikli Ev Aletleri Ticareti) Hüseyin Erdoğan, 9.Meslek Komitesi Başkanı (Konaklama, Lokanta, Finans, Sigorta ve Diğer Hizmetler) Recep Hızlı, Biga TSO yönetimi, meclisi ve meslek komite üyeleri katıldı.
 
Demokrasi vazgeçilmezimiz, milli irade gücümüz, kardeşliğimiz geleceğimiz
Yoğun bir katılımın olduğu gözlenen toplantıda önemli gündem maddeleri görüşüldü. Biga TSO Yönetim Kurulu Başkanı Şadan Doğan’ın oturum başkanlığını yaptığı toplantıda meslek komite başkanlarının tümüne söz verilerek meslek grupları ve sektörleriyle ilgili görüş ve önerileri dinlendi. Biga TSO Başkanı Doğan yaptığı açılış konuşmasında “TOBB kanunumuz gereğince 6 ayda bir yapmamız gereken müşterek meslek komiteleri toplantımızı başlatıyorum. Öncelikle Odamızın 2016 yılı ikinci Müşterek Meslek Komiteleri toplantısına katılımlarınızdan dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bildiğiniz gibi bir önceki müşterek meslek komiteleri toplantımızı 12 Nisan 2016 tarihinde yapmıştık. Değerli arkadaşlar, yine bildiğiniz gibi 15 Temmuz 2016 gecesi ülkemizin birliğine ve demokrasimize karşı gerçekleştirilen darbe teşebbüsü halkımızın engin ferasetiyle geri püskürtüldü. Milletimiz, demokrasiye karşı uzanan elleri, sokağa çıkarak kırdı ve darbecilere geçit vermedi. Şehitlerimiz oldu. Hepsini rahmetle anıyorum. Ruhları şâd olsun. Mekânları cennet olsun. Gazilerimize de acil şifalar diliyorum. Demokrasi vazgeçilmezimiz, milli irade gücümüz, kardeşliğimiz geleceğimiz diyoruz. Allah, ülkemize ve milletimize bir daha böyle acılar yaşatmasın” dedi.
 
Başkan Doğan konuşmasının devamında, son sekiz aylık dönemde üyelerden ve meslek komitelerinden gelen talepler doğrultusunda yürütülen bazı çalışmalar ve gerçekleştirilen faaliyetler, açılan-kapanan işletmeler, yeni hizmet binası ile ilgili süreci, Biga Fuarı, Biga tarım ve hayvancılık konseyi faaliyetleri, Biga STP çalışmaları, mesleki yeterlilik sınavları, Demokrasi nöbeti, eski başkanlarla yapılan toplantı, markalaşma çalışmaları, Oda tarafından yürütülen faaliyetler, projeler, yapılan eğitim ve seminerler, fuar ziyaretleri, girişimcilik eğitimleri, Oda yayınları, üye ilişkileri, oda/borsa ve paydaşlarla etkileşim, TOBB, bakanlık ve ilgili kuruluşlarla ilişkiler, ticaret ve sanayi şurasında dile getirilen beş sorun ve çözüm önerisi, İSO 500’e giren Oda üyeleri, Odanın hukuk müşavirliği hizmeti, sosyal sorumluluk faaliyetleri, kalite ve akreditasyon çalışmaları hakkında bilgiler verdi.  Doğan, yeni hizmet binası ile ilgili yaşanan inşaat ve hukuki süreç ile binanın kullanım alanları, irtifak ve kat mülkiyeti gibi konularda detaylı bilgiler verdiği konuşmasında, yeni hizmet binasının yapımında emeği geçen eski başkan ve yöneticilere, meclis üyelerine, bugünkü yönetim ve meclis üyelerine, meslek komite üyelerine, inşaat komisyonu üyelerine, oda üyelerine ve katkı sunan başta belediye başkanı olmak üzere tüm kişi ve kuruluşlara ayrı ayrı teşekkür etti.
 
Biga markasına değer katmak için
7-9 Ekim tarihlerinde yapılan 11.Biga Fuarı ile ilgili sonuçları değerlendiren Fuar Komite Başkanı Cüneyt Oflaz; “Biga markasına değer katmak için, odamız öncülüğünde Biga Belediyesi, Biga Ticaret Borsası, Biga Ziraat Odası, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü, Biga’daki üretici birlikleri ve kooperatiflerimiz ve fuar organizatörü Renkli Fuarcılık Limited Şirketi ile Biga Fuarı’nın on birincisini 07-09 Ekim tarihlerinde ulusal ve uluslar arası ölçekte 127 firma, kurum ve kuruluşun katılımı ve yaklaşık 107 bin kişinin ziyareti ile gerçekleştirmiş bulunuyoruz. “7-8-9 Ekim’de Biga’dayız” sloganıyla hazırlık çalışmalarına başladığımız Biga Fuarı’nın hem açılışına gelerek, hem de üyelerinizin ziyaret etmesini sağladığınız ve ayrıca stand açarak destek verdiğiniz için şükranlarımızı sunuyoruz. Biga Belediyesi’nin 20 bin metrekarelik kapalı fuar alanında, Biga Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde düzenlediğimiz fuarımızın kurumsallaşması için gösterdiğimiz çabaların sonucunu aldık diye düşünüyoruz. Bu amaçla oda üyelerimize, birlikte olmaktan kıvanç duyduğumuz kardeş oda ve borsalarımıza ve değerli yöneticilerine katkılarından ve katılımlarından dolayı ayrıca müteşekkiriz. Başta sayın Kaymakamımız, Belediye Başkanımız ve değerli meslek kuruluşu başkanlarından, sivil toplum kuruluşlarımızın değerli yöneticilerinden önümüzdeki yıldan itibaren katkı ve desteklerinizi her yönüyle artırarak bu etkinliğe katılmanızı arzu ediyoruz” dedi.
 
Uyumlu şekilde çalışılıyor
Meslek Komitesi başkanları da söz alarak, yürüttükleri faaliyetler hakkında bilgiler verdi ve Yönetim Kurulu'na taleplerini iletti. Son olarak kürsüye gelen Biga Belediye Başkanı İsmail Işık, belediye olarak yürüttükleri proje ve çalışmalardan söz ederek, tarım ve ticaretten, yavaş yavaş sanayi kentine evrilen Biga’da tüm meslek kuruluşları ve sivil toplum kuruluşları ile uyumlu bir şekilde çalıştıklarını dile getirdi. Işık, “Bundan sonraki süreçte Biga’nın girişlerinde ekonomik, kültürel ve sosyal yapısını, yöresel ürünleri tanıtmayı amaçlayan bir çalışma düşünüyoruz. Biga Fuarı her yıl kalitesini artırmaya devam ediyor. Bu bizleri sevindiriyor” şeklinde konuştu.

 


Kaynak: Haber Merkezi