Günlerce süren mücadelenin ardından söndürülen Marmaris yangınında çekilen fotoğraflar dikkatlli olunmasını gözler önünde serdi.

Muğla’da geçtiğimiz yıl yaşanan yangının ardından binlerce hektarlık orman yanıp bitmişti. Bu yıl çıkan yangın ise, günlerce süren yangın itfaiye erleri başta olmak üzere çok sayıda ekiplerce söndürülmüştü. Geride kül bırakmayan yangında çarpıcı kareler de yakalandı. Bu fotoğraf karelerinden birisi de içindeki sıvılar tüketildikten sonra ormana atılan cam ve şişelerin olduğu fotograflar oldu. Küller arasında kalan camların yer aldığı fotoğraf karesini sosyal medyada paylaşan Orman Genel Müdürlüğü, doğaya atılan camların yangın çıkardığı yönünden vatandaşları uyardı. ‘Sebep Olma’ hashtagi ile paylaşılan fotoğrafa, ‘çöp atma yangına’ notu düşüldü.

"Şişeler çevreyi kirletmekle yetmiyor, çoğu zaman yangına da neden olabiliyor"
Çöp atma bilincinin bir türlü yerleşmediği toplumumuzda özellikle doğada gidilen her yere çöpler bırakılıyor. Kağıt çöplerin yanı sıra şişe kullanımının da arttığı günümüzde, özellikle doğaya bırakılan şişeler çevreyi kirletmekle yetmiyor, çoğu zaman yangına da neden olabiliyor. Gelişi güzel goğaya atılan bu camlar çoğu zaman neden olduğu yangınlar sebebi ile çok sayıda ağaç kül oluyor.

Sevi Gözay UĞURLU