Fakat haziran ayının sonuna gelmesine rağmen plajlarda yeterli doluluğa ulaşılamadı. Çanakkale’nin en beğenilen plajları geçen senelere göre dolmuyor, sebep olarak ekonomi ve yabancı tursitin azlığı olarak görülüyor.
 
2022 yaz sezonu, pandeminin de bitmesi ardından yasaklarında kalkması ile birlikte turizmi canlandırması bekleniyordu. Fakat dünyada yaşanan olumsuz ekonomik koşulların, ülkemizi de daha derinden etkilemesi ile birlikte birçok vatandaş tatil yapmakta zorlanıyor. Rusya-Ukrayna krizi ile birlikte Akdeniz-Ege ve Marmara'ya gelmesi beklenilen turistlerinde yeteri kadar gelmemesi ile birlikte plajlar boş kaldı. Çanakkale’de geçen sene bu aylarda dolan birçok plaj Geyikli plajı, Eceabat plajı, Bozcaada Plajı, Güzelyalı Plajı gibi plajlarda yeterli doluluk oranı sağlanamadı.
 
Ekonomi Etkisi Çok Büyük
Sadece ekonomik anlamda bile büyük ölçüde tatil planları rafta kaldı. Artan akaryakıt fiyatları başta olmak üzere ulaşımda yaşanan artışlar, döviz artışı yazlık mekanlarda yer alan bazı işletmelerin zamları vatandaşları plaja giderken düşündürüyor.
 
 
İbrahim Akın KAZANCI