Festival hakkında konuşan, Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz; ''Dolu geçecek bir haftalık festivalimize tüm vatandaşlarımız davetlimizdir'' dedi.
 
Her yıl çeşitli etkinliklerle gerçekleştirilen Lapseki Kiraz festivali bu yıl 37.’si gerçekleştiriliyor. Dün gerçekleştirilen açılışla bir hafta sürecek festival başladı. Konserler, yarışmalar, spor etkinlikleri ve eğlenceli programların yer aldığı  festival bir hafta dolu dolu yaşanacak. Lapseki Belediyesi tarafından gerçekleştirilen festival Hükümet Konağı önünde gerçekleştirilen  Çalenk Sunma töreni ile başladı.  Törene Lapseki Kaymakamı Fatih Çelikkaya, Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, siyasi parti temsilcileri, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile tamamlanan çelenk koyma töreninin ardından kortej yürüyüşü gerçekleştirildi. 37. Kiraz Festivali kapsamında gerçekleştirilen Kortej yürüyüşü vatandaşların yoğun katılımı ile gerçekleştirildi. Hükümet Konağı önünde başlayan yürüyüşe kostümleri ile katılan vatandaşlar yürüyüşte adeta karnaval havası estirdi. Birbirinden güzel kostümlerle korteje katılan Lapsekililer, bando eşliğinde  yürüyüşü gerçekleştirdiler. Yürüyüşün tamamlandığı 15 Temmuz  Şehitler parkında ise festival kapsamında yöresel ürünlerin yer aldığı stantların açılışı gerçekleştirildi. 
 
''Dolu geçecek bir haftalık festivalimize tüm vatandaşlarımız davetlimizdir''
 
Stant açılışında bir konuşma yapan ve tüm vatandaşları festivale beklediğini belirten Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz “Lapseki Belediyesi tarafından gerçekleştirilen 37. Kiraz festivalimize çelenk koyma töreni ile başladık.  Pandemi  başta olmak üzere çeşitli nedenlerle üç yıldır yapamadığımız festival programını  hepimiz özlemiştik.  Bu yıl vatandaşlarımızın keyif alacağı dolu dolu etkinlik programı hazırladık.  Bu yıl ilk kez gerçekleştirilecek olan Tarım, Hayvancılık ve Otomotiv fuarı, ayrıca yöresel ürünlerin yer aldığı stantlar da  festivalimizde mevcuttur.  Bir hafta boyunca devam edecek festivalimizde çeşitli etkinlikler yer alacaktır.  Fuarlar, minder güreşleri, yelken sporları, futbol turnuvası,  kadınlara yönelik yemek yarışması,  Kadın çiftçiler bilgi yarışması,  halk oyunları gösterisi, TSM ve THM Konserleri,  yerel sanatçıların da yer alacağı festivalimizin son günü olan 26 Haziran Pazar günü  onur sanatçımız Zara ile programı bitireceğiz. Dolu geçecek bir haftalık festivalimize tüm vatandaşlarımız davetlimizdir” dedi.
 
Yapılan konuşmaların ardından Lapseki başta olmak üzere yöresel ürünlerin yer aldığı stantların açılışı gerçekleştirildi. Lapsekili kadınlarının el emeği ile ürettiği ürünlerin yer aldığı stantları gezen protokol üyeleri,  ürünler hakkında bilgiler aldılar. Lapseki Belediyesi tarafından düzenlenen, tarım, hayvancılık ve otomotiv sektörlerinin de yer alacağı festivalde , minder güreşleri, yelken sporları, futbol turnuvası,  kadınlara yönelik yemek yarışması,  Kadın çiftçiler bilgi yarışması,  halk oyunları gösterisi, TSM ve THM Konserleri,  yerel sanatçıların da yer alacağı festival Zara Konseri ile son bulacak.
 
Mustafa SUİÇMEZ