Çanakkale Bölgesel Turist Rehberleri Odası ( ÇARO )  Başkanı Cihan Müşterioğlu  geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiği Balıkesir ziyaretinde turizm kapsamında yapılacak çalışmalar için birtakım görüşmeler yaptı.
 
Çanakkale'nin komşu kenti olan ve Balıkesir bölge turizm olması açısından da önem arz ediyor. Turizm çalışmaları için gittiği Balıkesir ziyaretlerinde bulunan Çanakkale Bölgesel Turist Rehberleri Odası (ÇARO) Başkanı Cihan Müşterioğlu önemli görüşmeler yaptı. Aeneas Kültür rotası ve Balıkesir Kahvaltı Festivaline ilişkin görüşmeleri Balıkesri Valisi Hasan Şıldak başkanlığında toplantı yaptılar.
 
Balıkesir Valisi ziyaretine ilişkin sosyal medya paylaşımı yapan ÇARO Başkanı Cihan Müşterioğlu; ''Avrupa Konseyi üyesi 35 ülkenin oy birliğiyle seçtiği Türkiye, İtalya, Arnavutluk, Yunanistan, Tunus ülkelerinden proje ortaklarımızın yer aldığı Aeneas Kültür Rotası çalışmamızın son durumunu değerlendirdik. Balıkesir Valimiz Sayın Hasan Şıldak başkanlığında yapılan toplantıda Çanakkale Bölgesel Turist Rehberleri Odası olarak diğer proje ortaklarımızla gerçekleştireceğimiz faaliyetleri ele aldık.Müşterioğlu Balıkesir üniversitesini ziyaretine ilişkin sosyal medyasında; ‘’ Balıkesir Valimiz Sayın Hasan Şıldak öncülüğünde gerçekleştirdiğimiz Balıkesir Uluslararası Kahvaltı Festivali'nde büyük katkıları olan Balıkesir Üniversitesi Turizm Fakültesi öğretim görevlisi hocalarımızla hız kesmeden önümüzdeki süreçte beraber gerçekleştireceğimiz çalışmalara odaklandık. Çanakkale Bölgesel Turist Rehberleri Odası (ÇARO) ve Balıkesir Üniversitesi olarak yakın iş birliğimiz ve ortak çalışmalarımız devam edecek.’’ dedi.
 
 
Balıkesir’de Kültür Turizm İl Müdür Vekilini de ziyaret eden Müşterioğlu ziyarete ilişkin yaptığı paylaşımda; ‘’Balıkesir İl Kültür ve Turizm Müdür vekilimiz Sayın İlkay Karaağaç ile bölgemizde katkı sağladığımız turizm çalışmalarının yanı sıra pandemi dönemi sonrası turizm sektörünün son durumunu değerlendirme fırsatı yakaladık. Yaz sezonunun başlamasıyla artan turizm hareketliliğini göz önünde bulundurarak yoğun ziyaretçi alan gezi noktalarında belgesiz rehberlik faaliyetlerinin engellenmesine yönelik denetimler düzenlenecek. Kıymetli vakitlerini ayıran Balıkesir İl Kültür ve Turizm Müdür vekilimiz Sayın İlkay Karaağaç'a teşekkür ederiz.’’ diye ifade etti.
 
 
İbrahim Akın KAZANCI