CHP genel merkezinin  görevlendirmesiyle Çanakkale’ye geçtiğimiz hafta gelen ve inceleme ile birtakım temaslarda bulunan CHP Adana Milletvekili, Burhanettin Bulut, Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, İl Yöneticileri Merkez İlçe Başkanı Süleyman Erte ve Gençlik Kolları Başkanı Tuğberk Güzel ile birlikte kent genelinde birçok ziyaret gerçekleştirdi.
 
2023 seçimleri yaklaşırken CHP saha çalışmalarını hızlandırdı. CHP genel merkezimizin görevlendirmesiyle Çanakkale’ye geçtiğimiz hafta gelen CHP Adana Milletvekili, Burhanettin Bulut, birçok ziyaret ve temasta budundu. Temasların sonunda geçtiğimiz hafta sonu cumartesi günü CHP il Başkanlığında yapılan basın açıklamasında değerlendirmelerde bulundu. Pazar ziyareti Çanakkale esnaf ziyareti Kumkale köyü Küçük Sanayi ziyaretleri yapan ve esnafın sorunlarını dinleyen Bulut cumartesi günü partisinin il binasında basın açıklaması gerçekleştirdi.
 
‘’Siyasetçiler için en büyük ödül halkın içerisinde rahatça gezebilmesidir’’
 
‘’En büyük teşekkürü Çanakkale belediye başkanına ediyorum’’ diyerek Partinin İl Başkanlığı ve kentteki partinin çalışmaları hakkında değerlendirme yapan Bulut; ‘’İlk tespitim elbette örgütlerimiz adına yaptığımız çalışmalarda vakıf olduğu köy kasaba şehir demeden görülür bir şekilde, ben yönetici arkadaşlara teşekkür ediyorum. Ama en büyük teşekkürü Çanakkale belediye başkanına ediyorum. Siyasetçiler için en büyük ödül halkın içerisinde rahatça gezebilmesidir. Korumasız şekilde yürümesi rahat bir şekilde diyalog kurabilmesidir. O açıdan belediye başkanımız not vermek bize düşmek elbette ama bu ilişki açısından ve yaptıkları açısından bizleri sevindirdi. Çanakkale'nin bir diğer şansıda genç bir milletvekilimiz var. Sevgili Özgür Ceylan kendisi aynı zamanda bir kitap yazarı onu da hatırlatayım Muharrem Erkek milletvekilimizde partinin MYK’da partinin önemli bir yerinde görev yapıyor. Partimiz adına çok kıymetli bir isim onları ifade edeyim. ‘’ dedi.
 
‘’En çok edilen talep tren yolundan geliyor’’
 
Kent genelinde alınan talepler hakkında değerlendirmelerde bulunan Bulut; ‘’Bölgede yaptığımız tespitlere baktığımızda bazı illerde bazı imkanlar kıt olur. Doğa itibari ile mevsimsel itibariyle ama Çanakkale’ye baktığımızda her yönden doğası turizmi tarımı her yönden gelişmeye elverişli bir şehir, ama o oranda gelişmiş mi insanlar bu doğal güzelliğin içinde mutlu mu baktığımızda değiller, Türkiye’deki diğer illerden çok farklı değiller, Adana’da çiftçi ne sorun yaşıyorsa buradaki de o sorun yaşıyor. Sanayici ne sorun yaşıyorsa işçide o sorunu yaşıyor. Burada siyasi iktidar ve özellikle milletvekillerinin çok daha başarılı bir hizmet vermesini beklersin ama böyle imkanların olduğu şehirde yapacağın her şey sonuç alır. Ama maalesef böyle bir şey görmüyoruz. O anlamda ben dışarıdan gelen bir misafir olarak şunu çok rahatlıkla söyleyebilirim, iktidar partisi Çanakkale’de sınıfta kalmış durumda başında grup başkanvekili Bülent Turan olmak üzere onu çok net ifade edeyim. İsmini söyleyerek edeyim çünkü sanayi sitesinde olsun, diğer STK ve meslek odalarında olsun çok basitten çözülecek sorunlar varken burada böyle bir şey görmedik. En çok edilen talep tren yolu olarak geliyor. Özellikle seramik gibi ağır tonajlı ürünlerin taşınmasında ihtiyaç olduğu ifade ediliyor. Bu konuda genel merkezimin içinde rapor vereceğiz. ‘’dedi.
 
 
‘’Cumhurbaşkanı herkesin Cumhurbaşkanı olmak zorunda’’
 
Son dönemde tartışılan gezi olayları için tartışmalar sürerken bu konuda değerlendirme yapan  Bulut; ‘’Toplumda infiale yaratan özellikle gezi olaylarından yola çıkarak yaptığı Cumhurbaşkanı’nın açıklamaları var. Kadınlara yönelik özellikle söylediği sözler, açıkçası kavgada bile söylenmeyecek sözler. Hangi yönüyle alsan elinde kalacak ama son yaptığı açıklamada şöyle bir ifade de bulunmuş; Ben halk diliyle konuşuyorum, halkın diliyle konuşuyorum.’’ bu doğru değil bir kere en başında Cumhurbaşkanı herkesin Cumhurbaşkanı olmak zorunda, herkesin durumunu dile getirmek zorunda, ancak bugünkü cumhurbaşkanı ancak kendi partisinin veya kendi düşüncelerini dile getiren bir konumda bunu halkın dili gibi söylemek bu halka yapılacak en büyük saygısızlıktır. O sözlerin verdiği saygısızlığı bir kenara bırakalım, birde üzerine ben halkın sesi olarak söylüyorum demesi açıkçası bu toplumla dalga geçiyorum demektir. Cumhurbaşkanlığı yapan insanların söylediği birkaç örnek vereyim. Cumhurbaşkanı nasıl olura örnek Örneğin Çiftçi Milletin efendisidir demiş cumhurbaşkanı nu söylerken de çiftçinin ne kadar önemli ve kıymetli olduğunu vurgulamak için söylemiş. Ve çiftçiye köylüye gitmiş hep onlarla diyalog kurmuş. Peki bugünkü Cumhurbaşkanı ne dedi çiftçilere Ananı al git’’ şeklinde tamamladı.
 
İbrahim Akın KAZANCI