Etkinliğe, ÇOMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Erkul, ÇOMÜ Çanakkale Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tuğba Tümer ve Sosyal Güvenlik Kurumu Çanakkale İl Müdürü Hilmi Ercan akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Açılış konuşmalarını sırasıyla Prof. Dr. Tuğba Tümer, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Erkul yaptı. Açılış konuşmasında ilki gerçekleştirilen Mezun ve Kariyer Günleri hakkında bilgiler veren Prof. Dr. Tuğba Tümer: “Etkinliğimizde enerji, sağlık ve gıda alanında ulusal düzeyde hizmet veren 12 işverenle öğrencilerimizi buluşturacağız. Çalışanların öğrencilik yıllarından itibaren kariyer yolculuklarını dinlemek, iş yaşamında elde ettikleri tecrübelerini ve bilgi birikimlerini aktarmaları öğrencilerimiz için önemli bir motivasyon kaynağı ve kariyerleri için dönüştürücü bir etki oluşturacağına inanıyorum. Ayrıca bu tür etkinlikler üniversite-sanayi işbirliklerinin oluşturulmasında bir köprü görevi görmektedir.  Bugün burada üst düzey bir kamu çalışanı olarak Hilmi Ercan beyin hem kendi tecrübelerini aktarması hem de iş yaşamı ve iş kanunu üzerine yapacağı konuşması gerek bizler gerekse öğrencilerimiz için çok kıymetli. Öncelikle katkılarından dolayı Sosyal Güvenlik Kurumu Çanakkale İl Müdürü Hilmi Ercan’a, etkinliğin gerçekleşmesinde emeği geçen Mezun ve Kariyer İlişkileri Komisyonumuzun öğretim üyelerine, organizasyon kurulunda yer alan öğrencilere ve etkinliğimize destek veren tüm işveren kuruluşlara teşekkürlerimi sunarım” dedi.
 
Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Erkul; “Üniversiteler bilimsel bakış açısıyla gençleri hem mesleğe hem de hayata hazırlayan yükseköğretim kurumlarıdır. ‘Eğitimde ve Bilimde Dünya Üniversitesi’ mottolu ÇOMÜ, sizleri derslerin yanı sıra sosyal etkinlikler ve toplumsal katkı çalışmalarıyla buluşturan bir araştırma üniversitesidir. Üniversitemizin Araştırma Üniversitesi olmasında Rektörümüz Prof. Dr. Sedat Murat önemli bir paya sahiptir. Sizler fakültenizi bitirdikten sonra bir kısmınız mesleğe bir kısmınız lisansüstü eğitime bir kısmınız yurt dışı imkânlara yöneleceksiniz. Bunun için öncellikle içeriği dolu bir özgeçmiş, iyi bir yabancı dil ve bilgi birikimi edinmeniz gerekmektedir. Çalışma yaşamı ile ilgili mevzuatı öğrenmeniz çok önemlidir” diyerek etkinliğe katkı sunanlara teşekkür etti.
 
Açılış konuşmalarının ardından Sosyal Güvenlik Kurumu Çanakkale İl Müdürü Hilmi Ercan “Çalışma Yaşamı ve İş Kanunu” konulu sunumunu gerçekleştirdi. Etkinlik, soru ve cevaplar ardından Sosyal Güvenlik Kurumu Çanakkale İl Müdürü Hilmi Ercan’a belge ve hediye takdimi ile sona erdi.
 
Üç gün süren etkinlik boyunca; Çalışma yaşamı ve 4857 sayılı iş kanunu, kadın yöneticiler, gıda sektörü ve süt ürünleri, sürdürebilirlik ve yeşil bina, özgeçmiş hazırlama ve iş arama teknikleri, enerji verimliliği ve enerji yönetimi, özel hastaneler ve kalite direktörlüğü, başarılı mülakat teknikleri konularında bilgi ve deneyimler paylaşıldı.


Kaynak: Haber Merkezi