İl Müftülüğü Konferans Salonunda düzenlenen program Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı. Programın açış konuşmasını yapan İl Müftüsü Şükrü Kabukçu; "Salgın nedeniyle iki yıl ara verilen hac ibadetinin yeniden başlayacak olmasının heyecanı içerisindeyiz. Bu fırsatı bizlere yeniden bahşeden ve kutlu yolun yolcularıyla bizleri buluşturan Rabbimize hamdolsun" dedi.

Hacı adaylarına hatırlatmalarda bulunan Kabukçu: "Milyonlarca kişi oralara gitmenin hasretini yaşarken sizlere nasip oldu. Bunun için ne kadar şükretseniz az. Bu fırsatı en güzel şekilde değerlendirmeliyiz. Dünyanın dört bir yanından gelecek olan kardeşlerimizle beraber yaşama; ilimizi, ülkemizi en iyi şekilde temsil etmede sizlere büyük görevler düşüyor. En güzel şekilde oraların ruhunu yaşayarak hac farizasını yerine getireceğinizi umut ediyorum. Rabbim salimen gidip gelebilmeyi nasip eylesin" dedi.
Seminer, Haccın Hikmeti ve Sembollerin Anlamı, İbadet Bilinci ve Hac İbadeti, Bir Arada Yaşama Ahlakı, Mescid-i Nebevi ve Medine, Yolculuğa Çıkmadan Önce Maddi/ Manevi Hazırlık, Kadınlara Özgü Konular, Genel Anlamıyla Hac ve Umre Menasiki konularında yapılan sunumların ardından sona erdi.


Kaynak: Haber Merkezi