Bir yardım talebi de Kırklareli’den geldi. Tedavi  masraflarının yarısı bağışlarla toplanan Minik İdil Ayşe Adakan için ailesi yardım bekliyor.  Zaman’ın her geçen gün daraldığı Minik İdil için aile destek bekliyor. Haydi Çanakkale Ahmet Alp Bebek İçin Başarmıştık, Minik İdil İçin de başaralım.
 
 Nadir görülen bir hastalık olan SMA merkezi sinir sistemini ve iskelet kas sistemini etkileyen kalıtsal bir nöron hastalığıdır. Dünyada ve ülkemizde de nadir görülen hastalıklardan bir olan SMA, yüksek maliyet dolayısı hastalıkla mücadeleyi zorlaştırıyor. Ülkede yaşayan SMA hastası ailelerin maddi yüküne destek olabilmesi için çeşitli kampanyalar gerçekleştirilirken zorlu mücadelede sağlığına kavuşmak için  Minik İdil’in desteğinize ihtiyacı var. Kırklareli İlinde yaşayan SMA’lı  İdil Ayşe Adakan için ailesi ve gönüllüler  4,5 aydır  mücadeleyi sürdürüyor.  Zamanın her geçen gün binik İdil için daraldığı bu günlerde paranın sadece %55’i toplanabildi. İdil’in tedavisi için kalan %45’ini toplamak için de mücadele devam ediyor.
 
''Ahmet Alp Bebek İçin Başarmıştık, İdil İçin de Destek Olalım''
 
Geçtiğimiz yıl Çanakkale Valiliği başta olmak üzere Kamu Kurum ve Kuruluşlarının da büyük desteği ile Çanakkaleli SMA’lı Ahmet Alp Bebek için büyük bir seferberlik başlatılmıştı.  Başarılı olan kampanyaya verilen desteğin ardından Ahmet Alp Bebek Tedavi olmuştu. Kırklareli’nde yaşayan Minik İdil de  desteklerimizi bekliyor.  
 
"İdil İçin Zaman Daralıyor"
 
İdil Ayşe Adakan’ın Annesi Zeynep Adakan yaptığı açıklamada Çanakkalelilerden destek isteyerek “  Kızım İdil Ayşe Adakan malesef SMA Tip-1 Ölümcül Kas Hastasıdır.  Malesef dünyanın en pahalı ilacı ünvanına sahip Zolgensma İlacı için toplamamız gereken meblağ 2.161.000 dolardır.4,5 aydır süren kampanyamızda %55 dilimi değerli bağışçılar, gönüllülerimiz sayesinde toplanmış olup kalan %45 için yine desteklere ihtiyacım vardır. Zaman her gün kızımdan bir kasını daha çalmaktadır, ne kadar çabuk tedavisine ulaşabilirsek kızımın tedaviden alacağı verim o kadar artacaktır. Çok kişiye ulaşırsak biliyoruz ki başarabiliriz, bu yüzden gücünüze inanıp desteklerinizi bekliyorum. Şimdiden sesimi duyduğunuz yanımda olduğunuz için çok teşekkür ederim” dedi.
 
Gülçin AKIN