Cumhuriyet Halk Partisi Yerel Yönetimler Birimi Belediye Başkanları Toplantısı İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde yapıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan ev sahibi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "Bu kentte yaşamak bir ayrıcalık, bu kentte belediye başkanı olmak en büyük ayrıcalık. İzmir varsa umut var. İzmir varsa demokrasi var. İzmir varsa hukuk var, insan hakları var. İzmir varsa Atatürkçüler var" dedi. Kocaoğlu, konuşmasında Türkiye'nin demokrasi mücadelesini insan hakları mücadelesini ve kurtuluş mücadelesini İzmir'den yakmak istediklerini önemle vurguladı.
Daha sonra kürsüye gelen ve konuşmasına “Tek bir kişi bile kalsak Mustafa Kemal'in yolundan dönmeyeceğiz” diye başlayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu özetle şu ifadeleri kullandı:
"CHP'li belediyelerin olduğu yerlerde kimse kendini öteki hissetmiyor. Çünkü ayrımcılık yok. Çünkü bizim belediye başkanlarınızın yüreğinde insan sevgisi var. Kenti kent yapan sadece binaları, yolları, caddeleri değil, aynı zamanda sanatı kültürü ve sporudur. Bunların olması her yaştan insana hizmet sunmak demektir. Bizim belediyelerimizin olduğu yerlerde yaşayan yurttaşlar mutlular.”
Belediyelere ilişkin mali göstergelerin değerlendirildiği, belediye başkanlarının performans ve mali denetim konularında görüş bildirdiği , CHP'li 215 belediye başkanının biraraya geldiği buluşmaya katılan Gelibolu Belediye Başkanı Mustafa Özacar, toplantı aralarında mevkidaşları ile sohbet ederek güncel konuları değerlendirme şansı buldu.
 
 


Kaynak: Haber Merkezi