International Maritime Organization (IMO) himayesinde Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nca düzenlenen Dünya Denizcilik Günü Yan Etkinliği programı Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Çanakkale’nin denizcilik şirketi Gestaş’ın etkinlikteki standını ziyaret etti. Arslan, stantta Gestaş Genel Müdürü Volkan Uslu'dan yapılan seferler ve projeler hakkında bilgi aldı. Stant ziyareti sonrasında toplu hatıra fotoğrafı çektiren Bakan Arslan, Uslu ve Gestaş ekibine çalışmalarında başarılar diledi.

YILDA 15 MİLYONDAN FAZLA YOLCU TAŞIYORUZ
Fuarda açıklamalarda bulunan Gestaş Genel Müdürü Volkan Uslu, “Filomuzda toplam olarak dönemsel olarak değişiklik gösteren 14 ile 18 arasında gemimiz var. 12 hatta hizmet vermekteyiz. Yılda 15 milyondan fazla yolcu taşıyoruz. Yılda 4 milyona yakında araç taşıyoruz. Çanakkale’mizin ve Türkiye’nin deniz ulaşımını sağlayan kamu yararına çalışan bir anonim şirketiz. Gestaş olarak fuara katılmak ve hizmet vermek bizim için önemli. Türkiye’de ilki gerçekleşen Dünya Denizcilik Günü Yan Etkinliği’nde yer almak ve katkıda bulunmak için buradayız” şeklinde ifadeler kullandı.

HEDEF ULUSLARARASI ŞİRKETLER ARASINDA YER ALMAK
Dünya çapında denizcilik sektörünün önde gelen isimlerini ağırlayan fuarda Çanakkale'yi temsil eden Gestaş, katılımcılara şirketin faaliyetleri hakkında bilgiler verdi. Kurumsal Pazarlama Basın Halkla İlişkiler Müdürü Yusuf Aydın, İskele Operasyon Müdürü Burak Oruç ve Teknik Müdür Burak Şıdım'ın yanı sıra bizzat Genel Müdür Volkan Uslu'nun da yer aldığı fuarda Gestaş standına ilgi büyüktü. 
Her geçen gün büyüyen, hizmet kalitesini artıran denizcilik sektöründe uluslararası şirketler arasında yer almayı kendine hedef olarak belirleyen Gestaş, hafta sonu İstanbul Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen fuara katılımıyla bunu göstermiş oldu.  

Dünya Denizcilik Günü Yan Etkinliği programında, denizin insan hayatı için önemi, denizciliğin riskleri, kriz yöntemleri ve dünya denizcilik endüstri konuları işlendi. İki gün süren fuara geniş katılım vardı. 


Kaynak: Haber Merkezi