6 bin metrekare kapalı alana sahip, 8 bin metrekare namazgah alanı, 15 bin kişi kapasiteli, 6 minare ve 2 şerefeli caminin içinde gerçekleşen toplantıya ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, ÇOMÜ Rektör Yardımcıları, daire müdürleri katıldı. Bilgilendirme toplantısı Kur’an tilaveti ile başladı. Ardından kürsüye çıkan ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, "Çanakkale’nin tarihimizin en değerli unsurlarından bir tanesidir. Şuana kadar yapılmış camilerin biraz daha ötesine geçip, mimarisiyle görkemiyle Çanakkale’ye yakışacak bir cami inşaatı olması anlamında buranın özel bir önem taşıdığını düşünüyorum. Çanakkale’nin en değerli kurumlarından birisi olan Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi kampüsü içerisinde bir cami olması anlamında da bir önem taşıyor" dedi.

"Daha görkemlilerine bile gerek var" 
'Kampüs içerisinde bu kadar büyük bir camiye ne gerek var' tartışmalarına da cevap veren Acer, "Gerek vardı. Daha görkemlilerine bile var aslında. Çünkü bir eser sadece ne kadar ihtiyaca hitap ediyor şeklinde düşünülmez. Bir eser görkemiyle de düşünülür. Mimarisiyle de düşünülür. İfade ettiği şeylerle de düşünülür. O anlamda bu camimiz asla büyük bir cami değil. İhtiyacın düşünülmesinden hareket edildiğinde çok büyük bir cami değil. Bu cami olması gereken bir camiydi. O yüzden biz biraz daha bu eserin, bu ibadethanenin daha göze çarpar hale gelmesi sağlamak için elimizden ne geliyorsa yapmaya çalışıyoruz” dedi.

"Amacımız 15 Temmuz 2017'de tamamlamak"
Acer, sözlerini şu şekilde sürdürdü:
"Bugüne kadar harcanan paranın tamamı Diyanet İşleri Başkanlığımızdan geldi. Daha doğrusu hukümetimizin, devletimizin bütçesinden geldi. Fakat bu sene öncelik biraz en azından bir süreliğine için başka yerlere kaymış oldu. Özellikle yurt dışında inşa edilen camiler ve Türkiye’nin doğusunda, güneydoğusunda camilere biraz daha fazla önem veriliyor. O yüzden bizim camimizin inşaatı birazcık yavaşladığını görmüş oluyoruz. Biz bunu nasıl telafi edebiliriz anlamında bir çalışma başlattık. Bu çalışmayı aslında, bu 15 Temmuz’da yaşadığımız menfur girişimden önce başlatmıştık. Ama araya böyle bir süreç girdi. Hep söylediğimiz gibi bu sürecin bize zarar vermesini engellemenin bir yolu da her işimize ayni ictihatla sarılmaya devam etmek. Ve bu camimize desteği oluşturabilmek anlamında çalışmalarımızı yeniden hızlandırmış durumdayız. Devletin bütçesinden alacağımız destekler olacak. Bunun yanında bu işe Çanakkale’yi ortak etmekte doğru bir seçenek. Ama biraz büyük destekçilerle Çanakkale’nin ortak olması lazım. Onlarla görüşmelerimiz olacak. Olmaya da başladı. inşallah camimizin inşaatını hızlandırıp, 15 Temmuz 2017’ye yetiştiririz. Bütün amacımız bu. Bunu yapabilirsek, gerçekleştirilebilirsek gerçekten büyük bir iş başarmış olacağız. Hem de Çanakkale’nin ortak olduğu bir başarı olmuş, olacak. Bu amaç doğrultuda hareket ediyoruz” dedi.

 


Kaynak: İHA