Çanakkale Belediye Meclisi Kasım ayı toplantısında meclis gündemine gelen İskele Meydanı’nın adının Demokrasi Meydanı olarak değiştirilmesi teklifi oy çokluğu ile reddedildi.15 Temmuz Darbe Girişimi sonrasında meydanlarda tutulan demokrasi nöbetlerinin ardından Çanakkale AK Parti İl Başkanlığı tarafından İskele Meydanı’nın adının Demokrasi Meydanı olarak değiştirilmesi önerisine belediye meclisinden onay çıkmaması üzerine AK Parti Merkez İlçe Başkanlığı İskele Meydanı’nda basın açıklaması yaparak karara tepki gösterdi.

AK Parti İl Başkanı Yeşim Karadağ şunları söyledi; “Çanakkale 1915’te tarih yazdı. Bu topraklarda 253 bin şehit verdik. Türkiye Cumhuriyeti’nin ön sözü burada yazıldı. Millet ülkesini işgal etmek isteyen güçlere karşı bir İstiklal Mücadelesi verdi.  Bu İstiklal mücadelesini adına milli iradeyi esas alan cumhuriyeti ilan ederek taçlandırdı. Ülkemiz kurulduğu günden beri iç ve dış mihraklarca saldırılara uğradı. Ancak hiçbir zaman başarılı olamadılar. En son Türk Milleti olarak bir darbe girişimine daha maruz kaldık. Bu darbe girişimini 15 Temmuz’da yaşadık. FETÖ’nün silahlı kuvvetlerin içerisine sızmış mensuplarınca bu milletin parasıyla alınmış tankın, topun, tüfeğin bu milletin üzerine doğrultulmasıyla bir darbe girişimi yaşadık. Ancak bu millet darbeyi iman gücünü koyarak püskürttü. Bu girişim milletin siyasi tercihine karşı yapılan bir darbe girişimi değildi. Ülkemizi parçalamaya ve bölmeye yönelik bir hareketti. Bu darbe girişimi Ak Parti’ye, MHP’ye, CHP’ye yapılmıştı.  Bu darbe girişimi milletin iradesine karşı yapılmıştı. Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın bir çağrısı üzerine 101 sene önceki Çanakkale ruhu ile meydanlarda döküldü. 27 gün boyunca demokrasisine, bayrağına, milletine, vatanına bu insanlar demokrasi nöbeti tutarak sahip çıktı. Bu darbe girişiminin bedelini milletimiz ödedi ve milletimiz kazandı. 246 şehit verdik, 2010 demokrasi gazimiz var. Biz de günlerce nöbetimizi bu meydanda tuttuk. CHP’lisiyle, MHP’lisiyle, AK Parti’lisi ve tüm Çanakkale halkı ile meydanlardaydık.”

Basın açıklamasının sonunda partililer İskele Meydanı’ndaki demirlere AK Parti Merkez İlçe Başkanlığı imzalı “Adını Çanakkale koydu. Burası Demokrasi Meydanı” yazılı pankartı astı.


Kaynak: Haber Merkezi