Toplu taşıma araçları kullanılırken oturulan koltuk son derece önemli. Şehir içerisinde yaptığımız kısa süreli yolculuklarda nereye oturduğumuzu önemsemiyoruz.

Ancak şehirlerarası yolculuklarda koltuklar çok önemli bir hale gelmeye başlıyor. Uçak yolculuğu yapılırken de koltuklar çok önemli. Diğer ulaşım seçenekleri düşünüldüğünde koltuk seçiminin en önemli olduğu ulaşım biçimi havayolu ulaşımı olarak gösterilebilir.

Uçakların ebatları sebebiyle koltukların diz mesafeleri düşük olabiliyor. Bunun yanı sıra cam kenarları hiç olmadığı kadar değerli. İnsanlar Trabzon uçak bileti aldığında yemyeşil doğayı yukarıdan izlemenin keyfini sürmek istiyor. Bütün bu etmenler için doğru koltuğun seçilmesi şart. Biz de sizin için bir koltuk seçme rehberi hazırlamaya karar verdik. İşte size hiçbir yerde bulamayacağınız tüyolar.

Uçakta En İyi Koltuğun Şartları Neler?
Alınan Sinop uçak bileti ile en iyi koltuklarda ulaşım sağlamak isteyen kişilerin koltuk seçimleri yapmadan önce hangi kriterlere dikkat etmesi gerektiğini bilmesi gerekir. Örnek vermek gerekirse otobüs yolculuklarında tekerleklerin üzeri tercih edilmez. Uçak yolculuklarında da bunun gibi özel etmenler yer alırken herkesin bildiği bazı etmenler de yer alıyor.

Genişlik İlk Sırada
Uçak koltuğu seçerken genişlik en önemli etmenlerden bir tanesini oluşturmakta. Bir koltuğun kalitesi direkt olarak sunduğu diz genişliğinden ölçülüyor. Uçaktaki ekonomi ve business bölümlerinde koltuk arası mesafeler belirlenmiştir. Ancak en önde olan koltukların önünde çok daha geniş bir boşluk yer alır. Bu durum en önde oturan kişilerin ayaklarını rahatlıkla uzatması anlamına gelecektir.

Cam Kenarı Olmazsa Olmaz
Uzun yolculuklarda camdan dışarıyı izlemek her zaman çekicidir. Söz konusu ulaşım havayolu olduğunda ise camdan dışarıyı izlemek çok daha önemli bir hal alır. Trabzon uçak bileti alan yolcular muhteşem bir manzarayla birlikte şehre ulaşırlar. Bölgenin sahip olduğu manzaranın dışında bulutların üzerinde yolculuk yapmak da son derece etkileyici olacaktır.

Gürültülü Yerlerden Uzak Durmalısınız
Uçaklar son derece konforlu ulaşım araçları olarak tanımlanabilir. Ancak yerinizi doğru seçmezseniz yüksek seviyede gürültünün rahatsızlığını yaşayabilirsiniz. İçecek ve yiyeceklerin hazırlandığı yere yakın olan koltuklarda sürekli olarak sese maruz kalırsınız. Benzer bir durum tuvaletlere yakın koltuklarda da geçerli olmaktadır. Bu koltuklardan uzak durmanız ve gürültüsünüz bir koltuk seçmeniz gereklidir.
Kışın Yapılacak Yolculuklara Dikkat
Birçok insanın uçak bileti satın alırken dikkat etmediği bir etmen bulunur. Sinop uçak bileti alışverişlerini yapıp yola çıkan kişiler yolculuklarını kış aylarında yapıyorlarsa oturulan yerin soğuk olmamasına dikkat edilmelidir. Uçağın kapısına yakın oturulursa uçak geneline göre daha soğuk bir konuma geçilmiş olur. Bu da koltuğun konforunu önemli oranda düşürür.

Servise İlk Başlanan Yerler Avantajlı
Bildiğiniz üzere uçaklarda yiyecek ve içecek servisleri yapılıyor. Bu servisler sırasında ilk servisi alan kişi olmak oldukça avantajlı. Alacağınız ürünler her zaman en sıcak haliyle size ulaşacaktır. İlk olarak sizin siparişiniz alınacağından ilk sizin yemeğiniz gelir. Her yönden avantajlı bir seçim sizleri bekliyor olacaktır. Bu sebeple de koltuk seçiminde önemli bir rol oynayabilir.

Uçak Modeline Göre En İyi Koltuklar Neler?
Size indirimli uçak bileti alışverişinizin ardından koltuk seçimlerinin önemli etmenlerini anlattık. Şimdi sıra direkt olarak koltuk ismi vermeye geldi. Karayolu ulaşımlarında birçok farklı otobüs markası ve modeli bulunuyor. Ancak havayolu ulaşımında bu durum geçerli değil. Genellikle firmalar A320 ya da Boeing 777 model uçakları kullanıyorlar. Bu uçakların koltuk düzenleri de standart oluyor.

İlk olarak Airbus marka uçaklardan başlayalım. Airbus A320 modeli olan uçaklarda en iyi koltuk 1A koltuğu. Bu koltuk hem diğer koltuklara göre daha geniş hem de pencere kenarında yer alıyor. Uçağın gürültüsüz kısımlarından bir tanesinde bulunmakta. Maalesef bu koltuk her yönüyle kusursuz değil. Kapıya yakın olduğu için biraz soğuk oluyor. Bilet alınan yerin konumuna ve yolculuğun yapıldığı mevsime dikkat etmeniz gerekli.

Boeing 777 model bir uçakla uçacağınız indirimli uçak bileti aldıysanız 16. ve 32. Koltuklarda yolculuk yapmaya çalışmalısınız. İkramlar ilk olarak bu numaralardan başlar. Bunun yanı sıra ön koltukla mesafesi en geniş olan koltuk bu ikisidir. Buna karşılık 44 ve 45. koltukların kesinlikle seçilmemesi gerekiyor. En arka koltukları tanımlayan bu numaralar tercih edilirse arkaya maksimum düzeyde yatmayan koltuklarda oturulacak ve konfor sıkıntısı yaşanacaktır.