Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi bahar dönemi etkinliklerin Medya ve Kariyer Paneli ile  devam etti. İletişim fakültesinde Prof. Dr. Metin Kasım’ın modaratörlüğünde gerçekleştirildi. Panele Çanakkale Gazeteciler Cemiyeti Onursal Başkanı ve Boğaz Medya Yönetim Kurulu  Başkanı İsmet Akıncı katıldı.
 
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi bahar dönemi etkinliklerin Medya ve Kariyer Paneli ile  devam etti. İletişim fakültesinde Prof. Dr. Metin Kasım’ın modaratörlüğünde gerçekleştirilen etkinliğe Çanakkale yerel basının önemli isimleri katıldı. Panelde Boğaz Medya Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Akıncı, Dr. Öğr. Üyesi/Muhabir Engin Çağlak, TRT Çanakkale Muhabiri Altuğ Acer, İŞKUR Çanakkale İl Müdürü Mehmet Uğur Yavuz, LİMAK Enerji Kurumsal İletişim Müdürü Yusuf Ziya Yüce, Çanakkale Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı Ogün İnal yer aldı. Panelde Boğaz Medya Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Akıncı; '' Eskiden bir haberi yapmak için saatlerce uğraşırdık ama şimdi teknolojinin geldiği nokta da istediğiniz zaman haberi yayınlayabiliyorsunuz. Siz bu teknolojinin içine doğdunuz, bizler artık geriledik gelecek sizlerin ama ne yaparsanız yapın asla hırsınızı kaybetmeyin'' dedi.
 
Açılış konuşmasını İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Kasım yaptı. Konuşmasında yerel basının öğrenciler için önemli olduğunu belirtti. Prof.Dr. Metin Kasım açılış konuşmasından sonra İletişim Fakültesi’nin yaptığı röportaj yarışmasının kazananları açıklandı ve ödülleri takdim edildi. Ödül töreninin ardından panele katılan Medya’nın önemli isimleri konuştu. Panelde yer alan Boğaz Medya Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Akıncı Prof.Dr Metin Kasımın yönelttiği ‘’siz İletişim Fakültesi Öğrencilerinden neler bekliyorsunuz’’ sorusuna şu ifadelerle yanıt verdi; ‘’ Ben hasbelkader bu mesleğe girdim ama isteyerek girdim. Hiçbir zaman hırsımı kaybetmedim. Bu meslek çok mükemmel bir meslek, herkesin önündesiniz, halkı yönlendiriyorsunuz geniş yelpazeniz ile farklı yerlere girme şansınız var. Bu işin daha başındasınız hırsınızı kaybetmeden çalışırsanız istediğiniz her yere gelirsiniz. Gazetecilik saati olan bir meslek değil 24 saat haberin olduğu yerde yaşamak zorundasınız. Olayın olduğu yerden ayrılamazsınız evde aileniz bekliyor olabilir ama asla olayın olduğu yerden ayrılmazsınız çünkü halka o olayı doğru ve eksizkisiz bir şekilde bildirmek zorundasınız. Eskiden bir haberi yapmak için saatlerce uğraşırdık ama şimdi teknolojinin geldiği nokta da istediğiniz zaman haberi yayınlayabiliyorsunuz. Siz bu teknolojinin içine doğdunuz, bizler artık geriledik gelecek sizlerin ama ne yaparsanız yapın asla hırsınızı kaybetmeyin. Zaten hırsınızı kaybettiğiniz zaman o meslkete başarılı olma şansınız yok. ‘’ diye konuştu. Panele katılan Çanakkale Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı Ogün İnal gençlerin heyecanını kaybetmemesi gerektiğini vurgulayarak konuşmasında şu ifadelere yer verdi; ‘’ben heyecanımı kaybetmeden uzun yıllar boyunca bu meslekte çalıştım. Ben muhabir olarak başladığım meslekte genel müdürlükte yaptım. Dolayısıyla çalıştığınız zaman iyi de işler yaparsanız mutlaka kariyerinizde patlama noktasına gidiyorsunuz. Bu hemen olmayacak yeni başladığınız dönemde iyi yerlere gelmeniz çok kısa sürüde olmayabilir. Bunun için sabırla ve heyecanınızı kaybetmeden mesleği sürdürmeye yönelik çalışmalarınıza devam ederseniz mutlaka iyi yerlere gelirsiniz. Sizlerin bizden en büyük farkınız teknoloji. Biz bir fotoğraf çektiğimizde ya da bir yazı yayınlamak istediğimizde çok zorlanırdık. Fakat siz teknolojiyle beraber gayet özgürce çektiğiniz fotoğrafları ya da yazdığınız haberleri yayınlayabilirsiniz. Dolayısıyla siz bizden biraz daha şanslısınız.’’ Şeklinde konuştu. Panel yapılan kokteyl ile son buldu.
 
Gülçin AKIN