Ekonominin kötü gidişi ile birlikte artan enflasyon ve hayat pahalılığı ile mekanlarda bir şey yiyip içmek pahalandı. Durum böyle olunca Çanakkale'de özellikle yeni kordona giden gençler mekanlar yerine sahilleri tercih etmeye başladı.
 
Ekonominin kötü gidişi ile birlikte artan enflasyon ve hayat pahalılığı ile mekanlarda bir şey yiyip içmek pahalandı. Havaların ısınması ve alım gücünün düşmesi ile vatandaşlar mekanlar yerine kordonlara akın ediyor. Özelikle Yeni Kordon akşamları adeta festival havasına giriyor. Öğrenciler ve aileler burada hava alırken köpek sürülerinin saldırısına uğruyor. Sık sık çı   Uzun kış aylarından sonra havalar iyice ısınmaya başladı. Havalar ısınınca Çanakkaleliler kendilerini kordonlara atarlar. Kışın eski kordon daha yoğun olurken, yazın ise Yeni Kordon daha kalabalık oluyor. Kordonun birinci etabı, ikinci etabı ve son yapılan üçüncü etabı adeta tıklım tıklım doluyor. Doluluk oranı bu yıl çok daha fazla. Bunun en büyük sebebi ise  ekonomik kriz. Öğrenciler, aileler, yabancılar hepsi buraya geliyor. Kordonun hem kum üzerindeki bölümü, hem Barış Kafes’nin olduğu çim bölge ve son yapılan Karina Akvaryum’un olduğu yeni bölgede akşamları adım atacak yer yok.

Bu bölgenin bu yıl kat kat kalabalıklaşmasının sebebinin başında ekonomik kriz geliyor. Ekonomik kriz nedeniyle alım gücü düşen vatandaşlar mekanlar yerine burada vakit geçiriyor. Özellikle öğrencilerin büyük bölümü buraya gelmesi ile kalabalık kat kat artıyor. Daha önceki yıllarda mekanlara giden vatandaşlar, alım gücü düşünce mekanlara gidemiyor. Kamp sandalyesini alıp buraya geliyor. Aynı şekilde öğrenciler de mekanlara gidemediği için içeceğini alıp buraya geliyor. Durumu böyle olunca bu bölge tıklım tıklım doldu. Buraya gelen vatandaşların kimisi sohbet ediyor, kimisi ailesi ile yemek yiyor, kimileri ise topla oynuyor. Bölge belli bir saate adeta festival alanına dönüşüyor.

Gülçin AKIN