AK Parti Grup toplantısına katılan AK Parti Çanakkale İl ve Merkez yönetim kurulları AK Parti Grup Başkanvekili Çanakkale Milletvekili Bülent Turan ve Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider’i ziyaret etti.

Çanakkale heyetinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Grup Başkanvekili Turan, CHP Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek’in sosyal medya üzerinden Başbakan Yıldırım için sarf ettiği :” Sayın Başbakan “Çanakkale geçilir oldu” demiş. Çanakkale’deki Atatürk sevgisini, barışı ve demokrasi aşkını hiç kimse geçemez” mesajına cevap vererek:” Çanakkale düşmana geçilmez, dostlar ise bizim yaptığımız hizmetler ile geçer” dedi. Ezine OSB'sinin sürecinin hızlandırıldığını ifade eden Turan:” Bir aksilik olmazsa 2017 planlama ve yatırım listesine alınıyor. Ezine OSB'si bizim için çok kıymetli Bayramiç, Ezine ve Ayvacık için çok büyük katma değer olacak. Biz Köprüyü de erkene almıştık şimdi de en iddialı projelerimizden biri olan Ezine OSB'sini de erkene alma imkanını bulduk” dedi.
 
Bir sıkıntı olmazsa 2017'de temelini atıp başlayacağız ifadelerini kullanan Turan:” Ezine OSB bizim için kıymetli köprü zaten kıymetli. Köprü ile ilgili şunu söylemek isterim. Başbakanımız bunun ile ilgili hızlandırma talimatı verdi Çanakkale'nin kaderi dedi. Ama o konuşmada iyi niyetli 'Çanakkale Geçilmez aslında geçilir' diye ifade etti. Bu çok insani ve şaka ile karışık bir yaklaşım fakat bunu maalesef CHP'li arkadaşlar Muharrem Erkek başta olmak üzere sabote ettiler. Tvitler atmışlar 'Çanakkale nasıl geçilir? diye bugün de Başbakanımız bunu daha iyi bir şekilde ifade etme imkanı buldu. Özetle Çanakkale düşmana geçilmez Dosta ise bizim yaptığımız yatırımlar ile geçilir. Bunun izahı bile yokken böyle bir tablo ortaya çıktı” şeklinde konuştu.
 
AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider ise Ezine OSB'si ile ilgili şunları söyledi: "Bülent Bey ile bir yılda iyi işler yapıldığını düşünüyorum. Yani artık siyasetin hastanedeki temizlik görevine kim başlayacaktan, Organize sanayiyi nasıl kuralıma gelmesinin iyi bir ivme olduğunu düşünüyorum. Tabi Ezine OSB'si kurulduğu yer olarak Ezine olduğu için ismi öyle fakat o Çanakkale'nin Gıda İktisat Sanayi olacak. İnanıyorum ki bu OSB kurulduktan sonra sadece yatırımcılarımıza yer bulmakla kalmayacak, bundan sonra organik üretim gibi yani marketler zincirlerinin şart koştuğu uygulamalarda Çanakkale'nin üreticileri bir adım önde başlayacaklar" dedi.




 


Kaynak: Haber Merkezi